Γρήγορη γράμμωση και ενδυνάμωση με αυτές τις updated ασκήσεις

Προπονήσου το ίδιο σκληρά αλλά με πιο σοφό τρόπο.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Δεκεμβρίου 2021

Το αντρικό σώμα έχει μια ροπή στο χουζούρι και την ευκολία. Επειδή κουράζεται πολύ στο γραφείο, στο μαγαζί ή στο χωράφι, τον ελεύθερο χρόνο του επιλέγει να αράζει στον καναπέ ή στην πολυθρόνα μιας καφετέριας. Και είναι κοινό γνώρισμα για όλα τα αντρικά σώματα της σύγχρονης εποχής. Ακόμη και ένα καλογυμνασμένο μυϊκό σύστημα, μαθαίνει στην ευκολία, συνηθίζει την ρουτίνα των ασκήσεων και μένει στάσιμο. Και εκεί ακριβώς καραδοκεί ο μεγάλος κίνδυνος: ο πόνος, ο τραυματισμός, η αποχή από κάθε σωματική δραστηριότητα για εβδομάδες ή και μήνες (πόσο μάλλον ένα αδούλευτο κορμί, ασυνήθιστο σε ασκήσεις και ρουτίνες γυμναστηρίου).

Φίλε, σου μένουν αρκετοί μήνες μέχρι να σε κυκλοφορήσεις γυμνός σε κοινή θέα (για την παραλία μιλάμε). Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να αναβαθμίσεις γρήγορα την σωματοδομή σου, είτε είσαι αρχάριος αθλούμενος είτε προχωρημένος. Είτε τύπος του καναπέ, είτε τύπος του πάγκου (γυμναστηρίου). Και στις δυο περιπτώσεις θα έχεις τα αποτελέσματα που δεν είχες ποτέ μέχρι σήμερα.

Απλώς, μάθε πώς να αντικαθιστάς κάποιες δυνατές ασκήσεις με κάποιες άλλες, το ίδιο δυνατές. Αλλά, κυρίως, πολύ πιο έξυπνες.

Αντί για ημικάθισμα με μπάρα: Βουλγάρικο ημικάθισμα (squat)

Το πλεονέκτημα του ημικαθίσματος με μπάρα είναι η εντυπωασιακή δόμηση μυών στους τετρακέφαλους και στους γλουτούς. Το μειονέκτημά του; Επιδείνωση ή δημιουργία πόνων στη μέση ή τα ισχία, καθώς μια λάθος κλίση προς τα εμπρός μεταφέρει δραματικά όλο το τεράστιο βάρος σ’ αυτά τα δυο σημεία.

> Με το Βουλγάρικο σκουότ χρησιμοποιείς μόνο ένα πόδι άσκηση σε κάθε κάθισμα του κορμού και έτσι μειώνεις τόσο την πίεση στη σπονδυλική στήλη όσο και στα ισχία. Ωστόσο, τα οφέλη σε όλους τους μυς των ποδιών παραμένουν αναλλοίωτα.

Αντί για burpees: Αιώρηση με kettlebell

Τα burpees, αν και σοφά, είναι δολοφονικά (λίγοι αντέχουν 50 σε 3 λεπτά). Αν σου λέγαμε ότι μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα με λιγότερο κόπο;

> Σε αντίθεση με τα burpees, οι αιωρήσεις με kettlebell εξυπηρετούν πραγματικά ένα λειτουργικό σκοπό: διπλάσια έκταση ισχίων, γονάτων και αστραγάλων, εκτίναξη των γλουτιαίων, φωτιά στους κοιλιακούς και λιγότερο αγκομαχητό.

H συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.