6 superfoods που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Oι τροφές για γερή καρδιά και καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Γράφει: Esquire Editors 28 Ιανουαρίου 2022

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφαλικού επεισοδίου και της καρδιακής προσβολής, είναι η βασική αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Τα καλά νέα είναι πως η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων ξεκινάει από το σπίτι και συγκεκριμένα από την κουζίνα. Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για την υγεία της καρδιάς.

Σολομός

Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι οι σούπερ σταρ των τροφών για γερή καρδιά. Αυτό χάρη στις τεράστιες ποσότητες ω3 λιπαρών οξέων που περιέχουν, που όπως έχει αποδειχτεί σε μελέτες μειώνουν τον κίνδυνο για αρρυθμία (ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί) και αθηροσκλήρωση (συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες) ενώ μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Η αμερικανική ένωση για την προστασία της καρδιάς, American Heart Association, συστήνει να τρώμε ψάρια και κατά προτίμηση λιπαρά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος