Τα 5 καλύτερα (δωρεάν) apps για τρέξιμο

Εφαρμογές για να σταματήσουν οι δικαιολογίες για το τρέξιμο.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το να τρέχετε καλοκαιριάτικα στην πόλη δεν είναι και το πιο εύκολο. Όταν όμως έχετε το σωστό κίνητρο -γιατί ας μην γελιόμαστε το τρέξιμο είναι θέμα προπόνησης και κινήτρου- τότε όλα γίνονται πιο απλά. Όταν βάζουμε όμως στόχους, είναι σημαντικό να τους υπακούμε και να γνωρίζουμε το πού πατάμε. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε 5 apps ιδανικά για να ξεκινήσετε άμεσα το τρέξιμο. Είναι όλα διαθέσιμα στο Google Play.

> Διάβασε ακόμη: Ο ιδανικός αριθμός προπονήσεων ανά εβδομάδα

Runkeeper

Τα καθαρά τρεχαντήρια που αναζητούν τις δωρεάν εφαρμογές τρεξίματος θα πρέπει να επικεντρωθούν στο Runkeeper. Είναι αφιερωμένο στο να κρατάει τις λεπτομέρειες των τρεξίματός σας στα χέρια σας. Η εφαρμογή καταγράφει τον ρυθμό, την απόσταση, τον συνολικό χρόνο άσκησης, τις θερμίδες που κάψατε και άλλες χρήσιμες μετρήσεις. Το Runkeeper σας επιτρέπει επίσης να τραβάτε και να επισημάνετε φωτογραφίες εν κινήσει για να τις χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για τη διαδρομή και για κοινή χρήση στο μέλλον. Επιπλέον το app συγχρονίζεται με άλλες εφαρμογές για τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών της δραστηριότητάς σας, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε στα social media.

Strava

Αυτή η εφαρμογή παρακολουθεί την απόσταση, τον ρυθμό, την ταχύτητα, το υψόμετρο και τις θερμίδες που κάψατε -και έχει προκαλέσει αμέτρητους διαγωνισμούς μεταξύ δρομέων και ποδηλατών. Με τις λειτουργίες "Προκλήσεις" και "Βασιλιάς/ Βασίλισσα του βουνού", οι μέσοι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του ταχύτερου γνωστού χρόνου σε μια διαδρομή ή ανάβαση - και να κερδίσουν δικαιώματα για ρεκόρ διαδρομής. 

Map My Run

Το Map My Run αναβαθμίστηκε σημαντικά μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από την Under Armour πέρυσι. Είναι δωρεάν και μπορεί να σας καθοδηγήσει σε μια διαδρομή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Ιδανικό για τους δρομείς που ταξιδεύουν συχνά, το Map My Run προσφέρει χιλιάδες διαδρομές σε πόλεις σε όλο τον κόσμο - συχνά καταγεγραμμένες και βαθμολογημένες από δρομείς της περιοχής. Επιπλέον, η εφαρμογή θα αποθηκεύσει έως και 600 από τις αγαπημένες σας προσωπικές διαδρομές, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιστρατεύσετε μία όταν το κίνητρο είναι χαμηλό. 

Runtastic

Για όσους δρομείς λατρεύουν τη γεωγραφία, το Runtastic αποτελεί την τέλεια λύση, αφού σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις διαδρομές σας σε έναν χάρτη του Google Earth. Αυτό, μαζί με τη χάραξη διαδρομής σε πραγματικό χρόνο, την παρακολούθηση ταχύτητας και απόστασης και την παρακολούθηση μετρικών στοιχείων (μαζί με τη δυνατότητα να μοιράζεστε τις διαδρομές στα social media) κάνουν αυτό το app τον καλύτερο φίλο του προπονητικού μας πλάνου. 

Charity Miles

Ποιος καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο κλίμα για φιλανθρωπικά τρεξίματα από το να προπονηθείτε με... Charity Miles; Αυτή η εφαρμογή παρακολούθησης σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια λίστα φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως το Wounded Warrior Project, Autism Speaks και το ASPCA, πριν ξεκινήσετε το τρέξιμό σας. Στη συνέχεια, το Charity Miles καταγράφει τη συνολική σας απόσταση και η χιλιομετρική σας απόσταση μετατρέπεται σε δωρεά από έναν από τους εταιρικούς χορηγούς του Charity Miles. Το να ιδρώνετε δεν ήταν ποτέ τόσο ωραίο συναίσθημα. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.