Τα Nike workouts έρχονται στο Netflix

Το Netflix τώρα φροντίζει και για τη φυσική μας κατάσταση, για την κακή κατάσταση της οποίας φέρει μερίδιο ευθύνης.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 23 Δεκεμβρίου 2022

Το Netflix ανάμεσα σε όλα τα άλλα που προσθέτει στην πλατφόρμα του, φροντίζει και για τη φυσική μας κατάσταση. Λίγο πριν αρχίσουν λοιπόν και επίσημα τα New Year's Resolutions θα προσθέσει στον κατάλογό του βίντεο γυμναστικής που θα μπορούν να ακολουθήσουν οι συνδρομητές του χωρίς να διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό. Αναλυτικότερα, το Netflix ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Nike μέσω της οποίας θα προστεθούν στην πλατφόρμα περισσότερες από 30 ώρες προπονητικών προγραμμάτων που μέχρι πρότινος υπήρχαν αποκλειστικά στη Nike Training Club εφαρμογή για το iOS και το Android. Τα βίντεο γυμναστικής θα είναι διαθέσιμα σε 10 διαφορετικές γλώσσες και θα κυκλοφορήσουν σε δύο φάσεις. 

Η πρώτη παρτίδα αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις 30 Δεκεμβρίου, κι από τότε, πληκτρολογώντας απλά τη λέξη "Nike" στη γραμμή αναζήτησης, θα μπορούμε να επιλέξουμε την προπόνηση που μας αρέσει περισσότερο. Αργότερα, το 2023, θα προστεθούν και τα υπόλοιπα προγράμματα ώστε να φτάσουν τις 90 προπονήσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση, αν το εν λόγω περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουμε να μη μείνουμε στην απ᾽έξω. 

Η πρώτη συλλογή θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά προγράμματα από κορυφαίους γυμναστές της Nike, με συνολικά 46 επεισόδια. Αυτά θα είναι τα εξής:

  • Kickstart Fitness with the Basics (13 επεισόδια)
  • Two Weeks to a Stronger Core (7 επεισόδια)
  • Fall in Love with Vinyasa Yoga (6 επεισόδια)
  • HIT & Strength with Tara (14 επεισόδια)
  • Feel-Good Fitness (6 επεισόδια)

Το πρώτο είναι ένα βασικό πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε τη γυμναστική, ιδανικό για όσους έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία. Ακολουθεί μια προπόνηση κορμού δύο εβδομάδων, ένα ειδικό πρόγραμμα Vinyasa Yoga που όχι μόνο γυμνάζει το σώμα αλλά βοηθά κιόλας να χαλαρώσουμε.
Κάποια στιγμή μέσα στο 2023 (ελπίζουμε λίγο μετά το Πάσχα για ευνόητους λόγους) το Netflix θα εμπλουτιστεί και με το δεύτερο μέρος των προπονητικών βίντεο.

Λίγα λόγια για το Nike Training Club 

Όλα αυτά θα παρουσιάζονται από τους καλύτερους προπονητές της Nike που θα γνωρίζουν ήδη όσοι είναι μέλη του Nike Training Club μέσω της εφαρμογής της μάρκας και παρόλο που δεν έχουν διευκρινίσει αν θα κυκλοφορήσουν πρώτα σε κάποιες χώρες (ΗΠΑ) και μετά σε άλλες, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο Netflix σε 10 διαφορετικές γλώσσες, οπότε αναμένεται να είναι κάτι παγκόσμιο και ταυτόχρονα. 

Για την ιστορία, το Nike Training Club υπάρχει από το 2009 και ήταν ένα από τα πρώτα mobile apps που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η εφαρμογή ζητά από τους χρήστες να εισάγουν διάφορες πληροφορίες για τους στόχους τους και προσφέρει και προσποιημένα warmups, συμβουλές και motivation, πέρα από την πλούσια συλλογή των προπονητικών βίντεο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όταν ο Leonardo DiCaprio έφαγε 'άκυρο' από τη Gwyneth Paltrow

Leonardo DiCaprio και Gwyneth Paltrow ήταν "κατά το ήμισυ" τελειωμένη υπόθεση, εκείνος ήθελε τουλάχιστον.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δε βρίσκεις σύντροφο

Μία καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, είναι μία καλή αρχή.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απλές και ήπιες ασκήσεις για να ξαναβρείς τη φόρμα σου

Όσα ξέρει περί body reconditioning ο personal trainer που μεταμόρφωσε τη Lily James σε Pamela Anderson.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardio ασκήσεις για να κάψεις λίπος

Ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς τόσο από το λίπος όσο και από το stress.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ίσως υπάρχει ένα κατοπτρικό σύμπαν εκτός από το δικό μας

Το concept του κατοπτρικού σύμπαντος δεν είναι νέο, δεν είναι αβάσιμο και μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες