Η ρουτίνα του Bryan Johnson, του 45χρονου εκατομμυριούχου που θέλει να γίνει ξανά 18

Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει γυμναστική, ειδική διατροφή, πολλά χάπια και μια σειρά από αισθητικές θεραπείες και επεμβάσεις.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο Bryan Johnson, κάτοικος Καλιφόρνιας και επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας, γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια. Το 2013 πούλησε την εταιρεία του στην eBay προς 750 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια στράφηκε προς τη βιοτεχνολογία, ιδρύοντας τη startup Kernel. Έχοντας εξασφαλισμένο, οικονομικά, το μέλλον του, πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε το Project Blueprint, με στόχο να μείνει "για πάντα νέος".

Η επιστήμη στην υπηρεσία της νεότητας

Το project ξεκίνησε με εκατοντάδες τεστ που ανέλυσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν όλα τα όργανα του σώματος του Johnson και άλλες ειδικές μετρήσεις, που τις εκτίμησε μια ομάδα πάνω από τριάντα γιατρών και ειδικών, για να βρεθούν τρόποι να επανέλθει το σώμα του σε μια νεότερη ηλικία.

Πλέον, η ζωή του εκατομμυριούχου επιχειρηματία βασίζεται σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει γυμναστική, ειδική διατροφή, πολλά χάπια και μια σειρά από αισθητικές θεραπείες/επεμβάσεις, όπως είναι τα peelings.

Ξυπνάει πριν από τις 5 το πρωί και ζυγίζεται σε μια ειδική ζυγαριά που εκτός από τα κιλά μετράει, επίσης, το σωματικό λίπος και το επίπεδο ενυδάτωσης του οργανισμού του. Στη συνέχεια, ο Johnson μετράει τη θερμοκρασία του σώματός του, καταπίνει 54 χάπια και ένα ρόφημα που αποκαλεί "πράσινο γίγαντα", το οποίο περιέχει κρεατίνη, φλαβονοειδή από κακάο και πεπτίδια κολλαγόνου. Έπειτα, φοράει ένα ειδικό καπελάκι που μέσω του κόκκινου φωτός που εκπέμπει αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής του.

Σειρά έχει η προπόνησή του, που ξετυλίγεται μέσα σε 25 καλά υπολογισμένα βήματα. Όταν τελειώσει τη γυμναστική του παίρνει το κανονικό πρωινό του, που περιλαμβάνει μπρόκολο, κουνουπίδι, σκόρδο και τζίντζερ. Κι όλα αυτά, πριν το ρολόι να δείξει 7.30 το πρωί.

Αν αυτό εσένα σου φαίνεται εξουθενωτικό, σε εκείνον δίνει ευχαρίστηση. Νιώθει σαν "επαγγελματίας αθλητής στον στίβο του ξανανιώματος". Μάλιστα, η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης τον έχει ωφελήσει και στη δουλειά του.

Όχι, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι κάνει

Η ρουτίνα του Johnson δεν είναι για όλους. Μόνο για φέτος, ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα ξοδέψει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει το Project Blueprint του, καθώς περιέχει πολλά παραπάνω πράγματα από το να τρώει απλώς μπρόκολο όλη την ώρα και να απλώνει, ταμποναριστά, ένα ακριβούτσικο σέρουμ στην περιοχή κάτω από τα μάτια του.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Johnson έχει να δώσει ένα μάθημα σε όλους μας σχετικά με κάποιες αρχές που μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Όσο για το αν θα δούμε αποτέλεσμα; Μάλλον ναι, καθώς μετά από δύο έτη η φυσική κατάσταση του ίδιου είναι αντίστοιχη με εκείνη ενός 18χρονου, ενώ έχει καθυστερήσει κατά 28% η διαδικασία της γήρανσης του οργανισμού του. Φάε, λοιπόν, το μπροκολάκι σου και όλο και κάτι θα κερδίσεις. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου