Πώς να χάσεις λίπος από την κοιλιά μέσα σε μία εβδομάδα

7 τρόποι για να μειωθεί το κοιλιακό λίπος το συντομότερο δυνατό.

Μία βασική μας ανησυχία που μας στοιχειώνει κάθε φορά που πλησιάζει αυτή η εποχή του χρόνου είναι το πώς θα απαλλαγούμε από το λίπος της κοιλιάς. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη περίοδος για να πίνουμε μπύρες, δίχως να μας απασχολεί τίποτα, αλλά πρέπει να προσέξουμε και λίγο παραπάνω το κορμί μας.  Αν θέλεις να αποφύγεις το αντιαισθητικό φούσκωμα που προκαλεί το επιπρόσθετο λίπος, θα πρέπει να κάνεις πολλά περισσότερα από το να σταματήσεις να τρως fast food ή να κόψεις απλά το αλκοόλ. Ειδικά αν θες να χάσεις κιλά σε χρόνο ρεκόρ πριν από τις διακοπές σου. Διάβασε παρακάτω 7 τρόπους για να κάψεις γρήγορα το κοιλιακό λίπος μέσα σε μια εβδομάδα.

Κάνε αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση ή το cardio, όπως λένε οι γυμναστές μας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις τις μέγιστες θερμίδες και να βελτιώσεις την υγεία σου. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, είναι η καλύτερη άσκηση για τη μείωση του κοιλιακού λίπους. Θα πρέπει να επιμείνεις σε προπονήσεις υψηλής έντασης, αλλά να είσαι συνεπής με τη συχνότητα και τη διάρκεια για να δεις αποτελέσματα.

Απόφυγε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες είναι ένας όρος-ομπρέλα που χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει τους υδατάνθρακες από τους οποίους έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής τους αξίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής. Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων βοηθά στην εξάλειψη του λίπους και λειτουργεί και για το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να ακολουθήσεις μια αυστηρή δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες για να το πετύχεις αυτό. Αρκεί να αντικαταστήσεις τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες (όπως το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, τα αναψυκτικά κ.λπ.) με μη επεξεργασμένους αμυλούχους υδατάνθρακες, όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της μεταβολικής υγείας και στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Φάε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι που τρώνε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες τείνουν να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που την αποφεύγουν. Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξάλειψη του λίπους, επειδή προσφέρει κορεσμό και περιορίζει τις ορμές. Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης τον μεταβολικό ρυθμό, ενώ διατηρεί τη μυϊκή μάζα στη διαδικασία απώλειας βάρους. 

Κατανάλωσε διαλυτές φυτικές ίνες

Παρόμοια με την πρωτεΐνη, οι διαλυτές φυτικές ίνες παρέχουν επίσης αυτό το αίσθημα πληρότητας, το οποίο μειώνει αυτόματα τις πιθανότητες κατανάλωσης επιπλέον θερμίδων με τα γεύματα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες απορροφούν το νερό και δημιουργούν ένα τζελ που μειώνει την απορρόφηση του λίπους, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους γύρω από τη μέση. 

Πίνε άφθονο νερό

Τώρα που οι ζέστες σιγά-σιγά κάνουν την εμφάνισή τους, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να καταναλώνεις περίπου 3-4 λίτρα νερό την ημέρα για να παραμείνεις ενυδατωμένος. Μελέτες όμως έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση νερού αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα. Η κατανάλωση νερού λίγο πριν από τα γεύματα μειώνει την όρεξη και την πρόσληψη θερμίδων. 

Μείωσε την ποσότητα αλατιού

Το αλάτι έχει ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, ιδίως γύρω από την κοιλιά, η οποία προκαλεί φούσκωμα. Τα τρόφιμα που κυκλοφορούν σε κονσέρβες είναι φουλ στο αλάτι, μαζί με σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία αν θέλεις να μειώσεις το κοιλιακό λίπος.

Πίνε ζεστό νερό με λεμόνι

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψεις το λίπος της κοιλιάς γρήγορα, επειδή διεγείρει το μεταβολισμό και το πεπτικό σύστημα. Αν το πίνεις μόλις ξυπνήσεις με άδειο στομάχι, θα αρχίσεις να βλέπεις άμεσα αποτελέσματα. Το ζεστό νερό με φρεσκοστυμμένο λεμόνι βοηθά στη μείωση του φουσκώματος του σώματος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.