Πώς θα ενισχύσεις τη δύναμη του μυαλού σου, σύμφωνα με τους εκατομμυριούχους

Τα πολύτιμα tips των πιο επιτυχημένων ανθρώπων του κόσμου, όσον αφορά την ενίσχυση του μυαλού.

Όπως προσέχεις την εμφάνισή σου, το αμάξι σου ή το σπίτι σου, έτσι πρέπει να προσέχεις και το μυαλό σου, και κακά τα ψέματα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μία παραπάνω γνώση πάνω σε αυτό το θέμα.

Φιγούρες όπως ο Bill Gates ή ο Elon Musk μπορεί να είναι αμφιλεγόμενες, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι πέτυχαν και συνεχίζουν να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα και ότι μέσα από τις ιστορίες, τις καριέρες και τα ταξίδια τους μπορούμε να πάρουμε μερικά σημαντικά μαθήματα.

Εκείνοι πέτυχαν ό,τι στόχο έβαλαν στο μυαλό τους και, φυσικά, αυτό δεν το κατάφεραν τυχαία. Στην προκειμένη περίπτωση, ο στόχος είναι το "χτίσιμο" ενός (πιο) ισχυρού εγκεφάλου και οι "χρυσές" συμβουλές των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μπορεί να σου φανούν πολύτιμες.

Να διαβάζεις συνέχεια

Ο Bill Gates και οι συνάδελφοί του στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι όλοι οπαδοί του διαβάσματος και πολλοί από αυτούς έχουν μιλήσει σε διάφορες περιπτώσεις για τη σημασία του να έχεις πάντα ένα καλό βιβλίο στα χέρια σου, τόσο για το λεξιλόγιο, όσο και για την έμπνευση που μπορεί να σου χαρίσει.

Τακτοποίησε τον χώρο εργασίας σου


Σύμφωνα με το Psychology Today, η τακτοποίηση του χώρου εργασίας όχι μόνο σου επιτρέπει να εργάζεσαι σε ένα πιο υγιές περιβάλλον χωρίς τόσους πολλούς περισπασμούς, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την εγκεφαλική ισχύ, σύμφωνα με τα ευρήματα της νευροεπιστήμης.

Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις

Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο εγκατέλειψαν το πανεπιστήμιο και το σχολείο, αλλά συνέχισαν να μαθαίνουν, διαβάζοντας, δοκιμάζοντας νέα πράγματα ή ακόμα και προσπαθώντας να αναπτύξουν τις θεωρίες τους.Η εκμάθηση νέων πραγμάτων προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γνωστική παρακμή και μπορεί επίσης να ενισχύσει τη μνήμη.

Κάνε ερωτήσεις


Η περιέργεια μπορεί να "σκότωσε" τη γάτα, αλλά μπορεί επίσης να σε πάει πολύ μακριά. Σε αποτρέπει από το να μείνεις στην αμφιβολία, σε συνδέει με τους ανθρώπους, σε βοηθά να ανοίξεις το μυαλό σου και, φυσικά, σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Μίλησε και άκουσε ενδιαφέροντες ή διαφορετικούς ανθρώπους


Η δικτύωση δεν είναι μόνο σημαντική για τη δημιουργία επαφών αλλά και γιατί μπορεί να διευρύνει το δίκτυο των φίλων και των γνωστών σου, και αυτό να βοηθήσει τον εγκέφαλο να είναι σε εγρήγορση, συν το ότι η ύπαρξη φίλων και η κοινωνικοποίηση αυξάνει την ευτυχία. Μάλιστα, με τη συζήτηση θα αναπτύξεις ακόμη καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ θα μάθεις και νέα πράγματα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.