Ολική επαναφορά με tips άσκησης και διατροφής

Η Fitness Consultant Ιωάννα Λαουμτζή γράφει στο Esquire για εκείνες τις κορυφαίες συμβουλές προπόνησης και διατροφής, που θα σε βάλουν στον σωστό δρόμο.

Ακόμη ένα φθινόπωρο, ακόμη μία σεζόν προσδοκιών για καλύτερη φυσική κατάσταση και, ασφαλώς, ένα πιο δυνατό σώμα. Και υπάρχει μία ασφαλής πορεία για να βαδίσεις προς αυτή την κατεύθυνση (λέγε με προπόνηση και διατροφή). Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν 3 στους 4 άντρες είτε είναι υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι, ενώ το 50% δεν ασκείται στον ελεύθερο χρόνο του περισσότερο από 10 λεπτά.

Εάν αυτά τα στατιστικά δε σε έπεισαν ώστε να ξεκινήσεις έναν πιο υγιεινό και σωστό τρόπο ζωής, τότε ίσως πρέπει να το σκεφτείς διπλά, ειδικά αν είσαι πατέρας. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως ένας μπαμπάς έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιλογές των παιδιών του. Συγκεκριμένα, στο πόσο συχνά επιλέγουν να καταναλώνουν fast food, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας και φυσικά στην παχυσαρκία.

Ολική επαναφορά με tips άσκησης και διατροφής

Μήπως ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να βάλεις τέλος στη "σχέση" σου με τον ντελιβερά και τον καναπέ σου; Ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές που μας δίνει η Fitness Consultant και Founder του IL Exclusive Fitness/ Personal Training  Gym, Ιωάννα Λαουμτζή, θα σε παρακινήσουν στο να υιοθετήσεις ένα πιο ορθά δομημένο lifestyle, αναφορικά με την άσκηση και τη διατροφή σου.

Ποικιλία στο ασκησιολόγιο

Η ποικιλία στις ασκήσεις είναι καλή τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Το πρώτο μπορεί να συνηθίσει το ίδιο πράγμα, αν το κάνεις ξανά και ξανά. Δώσε του διαφορετικά ερεθίσματα συνδυάζοντας διαφορετικούς τύπους προπονήσεων. Για παράδειγμα, μπορεί ένα εβδομαδιαίο πλάνο να συνδυάζει μία προπόνηση cardio, όπως το τρέξιμο, με 2 ενδυνάμωσης και μια yoga ή Pilates, ή μπορείς ακόμα και να αλλάξεις τον ρυθμό σου μέσω μιας διαλειμματικής προπόνησης.

Γυμνάσου με παρέα

Νιώθεις πως χρειάζεσαι επιπλέον κίνητρο για να τηρήσεις το πρόγραμμα γυμναστικής; Μπορείς να προτείνεις σε έναν φίλο σου να ακολουθήσετε μαζί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ειδικά αν αυτός είναι σχετικά πιο προχωρημένος προπονητικά, θα σε κάνει να το δεις σαν πρόκληση και να προσπαθήσεις πιο εντατικά, αφενός για να συμβαδίσετε και αφετέρου για να πετύχεις τους στόχους σου.

Fitness_Ολική Επαναφορά 2

Επέλεξε να μαγειρεύεις απλά

Βεβαιώσου ότι όχι μόνο ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή, αλλά και πως οι μέθοδοι προετοιμασίας είναι επίσης υγιεινές. Επέλεξε το ψήσιμο στον ατμό ή το σοτάρισμα αντί για το τηγάνισμα. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και καρύκευσε με φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα αντί αλάτι.

Πολύ νερό

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του νερού και πόσο αναντικατάστατο είναι. Συμμετέχει σε όλες τις λειτουργίες του σώματός μας. Είναι απαραίτητο για την πέψη, την αποτοξίνωση, καθώς και για την ανάκτηση και την παραγωγή ενέργειας. Κάνε το νερό το κύριο "ρόφημα" στην ημέρα σου.

Μην παραλείψεις ποτέ τις προπονήσεις ενδυνάμωσης

Με τις προπονήσεις ενδυνάμωσης ενισχύεις φυσικά την οικοδόμηση των μυών και το κάψιμο των θερμίδων. Ακόμα και όταν δεν έχεις εξοπλισμό, χρησιμοποίησε το βάρος του σώματος. Μία εξαιρετική και αγαπημένη άσκηση ενδυνάμωσης είναι τα push-ups, καθώς γυμνάζεις στήθος, τρικέφαλους και ώμους. Τα καθίσματα, οι προβολές και η σανίδα είναι επίσης αποτελεσματικές ασκήσεις καθώς ενεργοποιούν πολλούς μυς.

Βάλε cardio στη ζωή σου

Το τρέξιμο είναι η ιδανική άσκηση για cardio. Αν είσαι ακόμα στην αρχή, προτίμησε να ξεκινήσεις με περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο. Μπορείς, επίσης, να κάψεις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνοντας μερικά απλά "βήματα": To να σηκώνεσαι περισσότερο από την καρέκλα σου στη δουλειά, να παίρνεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου πιο μακριά από το γραφείο, είναι μία καλή αρχή.

Fitness_Ολική Επαναφορά 1

Κοιμήσου αρκετά

Ο σωστός ύπνος είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία σου. Θα βελτιστοποιήσει τις ορμόνες σου, όπως η ινσουλίνη, η τεστοστερόνη και η αυξητική ορμόνη, οι οποίες είναι κρίσιμες για την παραγωγή ενέργειας. Εάν δεν κοιμάσαι αρκετά, είναι πιο πιθανό να καταναλώσεις fast food και να παραλείψεις τις προπονήσεις σου λόγω έλλειψης ενέργειας.
 

Κράτησε το κίνητρό σου για καλή φυσική κατάσταση

Όπως και με τη δίαιτα, το να ακολουθείς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής, μέρα με τη μέρα, μπορεί να χάσει την ελκυστικότητά του με την πάροδο του χρόνου. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό όπως το τένις ή το γκολφ. Επιβράβευσε την αφοσίωσή σου στην άσκηση με μερικά μαθήματα. Θέλεις μια χαλαρωτική επιλογή άσκησης; Κάνε wind surf και πέρασε μερικές ώρες στη θεραπευτική θάλασσα. Φυσικά, εάν κάνεις ήδη μία δραστηριότητα που πραγματικά απολαμβάνεις, φρόντισε να την κρατήσεις για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείς.


Info

Η Ιωάννα Λαουμτζή είναι Fitness Consultant και Founder του IL Exclusive Fitness/ Personal Training  Gym.

www.ioannalaoumtzi.gr 

Instagram: il_ioanna_laoumtzi

LinkedIn: Ioanna Laoumtzi

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα