Δεν είσαι fit αν αποτύχεις σ' αυτά τα απλά τεστ

6 δοκιμασίες δύναμης και αντοχής για κάθε άντρα που θέλει να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι πραγματικά σε άριστη φόρμα.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 17 Φεβρουαρίου 2020

Πόσο δυνατός είσαι πραγματικά; Να, μια καλή ερώτηση που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου, έπειτα από κάμποσους μήνες επισκέψεων στο γυμναστήριο. Ποιος είναι αυτός που θα σου αποδείξει την αλήθεια; Εσύ ο ίδιος. Οι παρακάτω 6 απλές δοκιμασίες είναι αυτές ακριβώς που θα σου αποκαλύψουν αν είσαι όντως ένας δυνατός άντρας, πολύ πάνω από το μέσο όρο από όλους τους καθημερινούς τύπους. Αν δεν περάσεις το τεστ, τότε φίλε, συνέχισε να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο με περισσότερη επιμονή και σοβαρότητα από εδώ και μπρος.

Μπορείς να εκτελέσεις ένα back squat με βάρος διπλάσιο του σωματικού σου;

Δεν είσαι fit αν αποτύχεις σ' αυτά τα απλά τεστ

Αν η πλάτη και τα πόδια σου είναι δυνατά, κάθε άσκηση που θα εκτελείς στο γυμναστήριο θα μοιάζει παιχνιδάκι και, κυρίως, δεν θα φοβάσαι μήπως τραυματιστείς. Και η κίνηση που αναβαθμίζει την δύναμη και την αντοχή του πίσω μέρους του κορμού και των ποδιών από τα ισχία μέχρι τις πατούσες, είναι μία: τα back squats. Ένα ημικάθισμα με την μπάρα πίσω από τους ώμους, με φορτίο διπλάσιο του σωματικού σου βάρους, είναι το στοίχημά σου.

Μπορείς να εκτελέσεις 10 πιέσεις στον πάγκο,
με φορτίο όσο το σωματικό σου βάρος;

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η δυνατότητα να εκτελέσεις 10 επαναλήψεις πιέσεων στον πάγκο με βάρος ίσο με το σωματικό σου, επιτρέπει στον εαυτό σου να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των αντρών που μπορούν να αναμετρηθούν στα ίσα με τους κομάντο. Επειδή αυτή η άσκηση αποτελεί την απόδειξη ότι όλο το άνω μέρος του κορμού σου, είναι ετοιμοπόλεμο μπροστά σε κάθε σκληρή πρόκληση.

Μπορείς να ολοκληρώσεις 15 συνεχόμενα pullups;

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Οι περισσότεροι άντρες μπορούν να το πετύχουν κλέβοντας την άσκηση, δηλαδή εκτελώντας τις έλξεις με λυγισμένα χέρια και δίνοντας ώθηση από τα πόδια. Όμως τα σωστά, αντρίκια pullups ξεκινούν με τα χέρια κρεμασμένα από τη μπάρα και εντελώς τεντωμένα, ενώ τα πόδια δεν πατούν στο έδαφος και μένουν εντελώς ακίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. 15 τέτοιες επαναλήψεις υποδεικνύουν ότι γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς τους μυς του άνω μέρους του κορμού σου σε πλήρη συνέργεια για μια τέτοια έλξη.

Μπορείς να κάνεις ένα πλήρες τούρκικο σήκωμα με kettlebell που ζυγίζει το μισό σωματικό σου βάρος;

Η άνοδος του κορμού από το έδαφος διατηρώντας ένα μεγάλο βάρος διαρκώς πάνω από το κεφάλι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά αυτή η άσκηση είναι η μόνη που δημιουργεί ένα σχεδόν αλεξίσφαιρο γιλέκο γύρω από τον πυρήνα σου, ενώ αναπτύσσει την ευλυγισία ολόκληρου του σώματος. Ένα πλήρες τούρκικο σήκωμα για κάθε πλευρά, σε βάζει αυτόματα στην κατηγορία των αθλητών.

Μπορείς να ολοκληρώσεις 500 μέτρα στην κωπηλατική μέσα σε 90 δευτερόλεπτα;

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα απαιτούν πολύ εκρηκτικές κινήσεις που δεν ξεπερνούν τα 90 δευτερόλεπτα. Κάνοντας αυτό το τεστ στην κωπηλατική, αντιλαμβάνεσαι αμέσως εάν τα πνευμόνια, η καρδιά, αλλά και οι μύες σου, έχουν την ικανότητα να αντεπεξέρχονται σε τέτοιας έντασης "κούρσες".

Μπορείς να τρέξεις 10 χιλιόμετρα σε 50 λεπτά;

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Το τρέξιμο είναι η πιο θεμελιώδης μορφή ανθρώπινης άσκησης. Η ικανότητα να καλύψεις μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων σε 50 λεπτά -δηλαδή με μια σταθερή ταχύτητα 8 χλμ./ώ.-, αποδεικνύει ότι οι πνεύμονές σου είναι σε άριστη κατάσταση. Επιπλέον, αυτή η δοκιμασία δημιουργεί το υπόβαθρο να ωθήσεις την φυσική σου κατάσταση σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, το οποίο ελάχιστα θα διαφέρει από έναν επαγγελματία τριαθλητή ή δρομέα αντοχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Jennifer Aniston στόλισε το δέντρο της

Το 90s celebrity crush μας ξέρει πώς να δημιουργεί γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ξέρεις τη γλώσσα Rallienglanti και ποιοι τη μιλάνε;

Υπάρχει μια γλώσσα ειδική για αγώνες. Τη μιλάνε λίγοι και τελικά για κάποιους είναι απολύτως απαραίτητη και για εμάς απολαυστικό να την ακούμε.

Γραφει TopGear

Τελικά, ποια είναι τα σημαντικότερα video games όλων των εποχών;

Από το Pac-Man του 1980 και τα ουφάδικα μέχρι τη χρυσή εποχή του PS5 και του VR.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι καλύτερες BMW που κατασκευάστηκαν ποτέ

Οι 10 καλύτερες BMW που κατασκευάστηκαν ποτέ περιλαμβάνουν αυτοκίνητα που ανήκουν στα 10 καλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ συνολικά.

Γραφει TopGear

Action 24, η ενημέρωση σε πρώτο πλάνο

Το Action 24 κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 06:00.

Οι 25 πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2022

Η Meghan Markle, η Billie Eilish και η Sanna Marin ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με τους Financial Times.