Πώς θα αντιμετωπίσεις τη γυναικομαστία

Και πώς θα αποκτήσεις ταυτόχρονα αρρενωπό και σμιλευμένο στέρνο με την επαναστατική τεχνική Vaser.

Γράφει: Esquire Editors 06 Δεκεμβρίου 2019

Είναι αλήθεια πως με τα χρόνια και την εισχώρηση των social media στη ζωή μας, ο σύγχρονος άνδρας ασχολείται -και πρέπει να ασχολείται- πολύ περισσότερο με την εικόνα του από ότι παλαιότερα. Έτσι η γυναικομαστία, που αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα και εμφανίζεται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού από όσο νομίζουμε, γίνεται ένα σημαντικό θέμα για όσους το παρουσιάζουν, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αρρενωπό και σμιλευμένο στέρνο, ώστε να βελτιώσουν συνολικά την εικόνα του σώματός τους.

Η γυναικομαστία πιο συχνά εμφανίζεται σε μωρά, σε εφήβους και σε ηλικιωμένους άνδρες και, ναι μεν δεν απειλεί την υγεία, αλλά δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ανδρική ψυχολογία, που μπορεί να έχουν επίπτωση στη μελλοντική διαμόρφωση του χαρακτήρα, όταν μιλάμε για αγόρια στην εφηβεία. Σε περιπτώσεις πολύ έντονης γυναικομαστίας απαιτείται χειρουργική επέμβαση που θυμίζει αρκετά τη μαστεκτομή, όμως, όταν το φαινόμενο είναι ήπιο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με λιποαναρρόφηση. Και επειδή ο πλέον σύγχρονος τρόπος λιποαναρρόφησης, το Vaser, έχει πολλές εφαρμογές και δυνατότητες, μπορεί εκτός από την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας να προσφέρει παράλληλα και ένα γραμμωμένο στέρνο, στα πλαίσια της ίδιας διαδικασίας, εύκολα, γρήγορα και με πολύ ήπια αποθεραπεία.

Η Διαδικασία

Το Vaser είναι ένα καινοτόμο σύστημα ελάχιστης επεμβατικότητας που λειτουργεί με τη δύναμη των υπερήχων. Πρόκειται δηλαδή για μία μορφή υποβοηθούμενης από τους υπερήχους λιποαναρρόφησης, καθώς με την ενέργειά τους το λίπος ρευστοποιείται και έτσι αφαιρείται πολύ πιο εύκολα και σαφώς πιο ατραυματικά από την υπό θεραπεία περιοχή, εν προκειμένω από το στήθος. Ο χειρουργός εισάγει τις πολύ λεπτές και εύκαμπτες κάνουλες από δύο απειροελάχιστες οπές, μόλις 2 χιλιοστών, και μέσα από αυτές ρευστοποιεί το λίπος και εν συνεχεία το αναρροφά εύκολα και γρήγορα. Έτσι και ο τραυματισμός που σημειώνεται είναι ελάχιστος και ταυτόχρονα παρατηρείται ελαφρά σύσφιξη στην περιοχή αφαίρεσης, αφού η ενέργεια των υπερήχων κινητοποιεί τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του οργανισμού και δίνει εντολή στους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Όμως οι ευεργετικές δράσεις της πρωτοποριακής τεχνικής Vaser δεν σταματούν εδώ, καθώς, πέρα από την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους, ο χειρουργός έχει τη δυνατότητα να σμιλεύσει κυριολεκτικά ένα γραμμωμένο στέρνο εκεί που πριν δεν υπήρχε. Τόσο οι λεπτές κάνουλες όσο και η τεχνική της λιπομεταφοράς, που μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον χρειάζεται, δίνουν στο πλαστικό χειρουργό όλα όσα χρειάζεται για να αναδείξει τους μύες, να προσθέσει όγκο όπου απαιτείται και να τονίσει τα σημεία που πρέπει, ώστε να προσφέρει το τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα που ζητά ο σύγχρονος άνδρας. Κατά την ίδια την εφαρμογή δεν παρατηρείται πόνος, ενώ μετά την διαδικασία σημειώνεται απλώς μία ενόχληση, που θυμίζει αυτήν που νιώθουμε όταν έχουμε κάνει έντονη γυμναστική. Η αποθεραπεία είναι πολύ πιο ήπια από ότι με τις παλαιότερες τεχνικές λιποαναρρόφησης.

ΙΝFO

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό. Instagram : @christosmegapanos

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί (και) απόψε θα δουν όλοι Survivor

Κι όμως, παρά την αποχώρηση του Τζέιμς Καφετζή, το reality επιβίωσης εξακολουθεί να καθηλώνει.

Πώς θα αδυνατίσεις απλά περπατώντας

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να καις περισσότερες θερμίδες και να αδυνατίσεις περπατώντας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Σαν Μαρίνο για covid-free διακοπές

Μείνε και εμβολιάσου: Με αυτό το σύνθημα ξεκινά ο τουρισμός του εμβολιασμού στις 17 Μαΐου για το περίκλειστο από την Ιταλία μικροκράτος.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τρέξιμο ή βάρη;

Ποιο από τα δύο είδη προπόνησης να διαλέξεις και γιατί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η ιστορία του Tanitoluwa Adewumi

Ο 10χρονος άστεγος πρόσφυγας που έγινε master στο σκάκι.

Η 18χρονη Destiny έρχεται για να αναστατώσει την Eurovision

Η Destiny με το με τραγούδι "ύμνο" για τις γυναίκες "Je Me Casse", θίγει το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και είναι το μεγάλο φαβορί της Eurovision.