Τα σημάδια που δείχνουν ότι παθαίνεις burnout

Πώς να αποφύγεις όλα εκείνα που θα κάψουν την καθημερινότητα και, τελικά, την καριέρα σου.

Τελείωσες νωρίς τις σπουδές σου κι έκανες όλες τις σωστές επιλογές στη συνέχεια. Ακολούθησες έναν μεταπτυχιακό που θα σου έδινα δύναμη στην αγορά εργασίας, δικτυώθηκε νωρίς, κατάφερες αυτά που ήθελες πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς – αλλά ακόμα κι εσύ ο ίδιος. Κάνεις μία δουλειά που αγαπάς, έχεις μία καριέρα που πηγαίνει ρολόι κι όμως υπάρχει κάτι που σε τρώει εσωτερικά. Κάτι τόσο δυνατό που νιώθεις ότι θα καταρρεύσεις. Ας μη λέμε ψέματα εδώ και καιρό παλεύεις με το burnout. Πώς όμως θα καταφέρεις τελικά να το γλιτώσεις;

Μίλα για αυτό

Τα μυστικά είναι καλά αρκεί να μη σε βαραίνουν. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, το πρώτο βήμα για να το λύσεις είναι να το παραδεχθείς. Έτσι, αν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο την πίεση στη δουλειά, καλό είναι να το πεις. Σε εκείνη και τους φίλους σου αρχικά. Αν δεν αρκεί αυτό, μη διστάσεις να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

Να είσαι ειλικρινής

Αν δεν αντέχεις άλλο, ίσως ήρθε η ώρα να το παραδεχτείς στους ανώτερούς σου. Μπορεί να καταλάβουν επιτέλους ότι αξίζεις ένα διάλειμμα ή ότι τόσο καιρό οδηγούν έναν άνθρωπο στα όριά του, καίγοντας ό,τι έχουν επενδύσει σε αυτόν.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι παθαίνεις burnout

Βάλε ένα πλάνο

Ίσως οι συνθήκες αυτήν την στιγμή στη δουλειά να καταστρέφουν τη ζωή σου. Πώς το βλέπεις όμως; Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ή το μέλλον δεν φαίνεται και πολύ λαμπρό; Στην πρώτη περίπτωση έχεις ελπίδα. Σφίξε τα δόντια, κάνε κουράγιο, τέλειωσε ό,τι πρέπει να τελειώσεις και αποφάσισε ότι ήταν μέχρι εδώ. Τα λάθη και οι υπερβολές του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Αυτό πρέπει να είναι το πλάνο σου για ένα καλύτερο αύριο.

> Διάβασε ακόμη: Το κύμα της μεγάλης (πανδημικής) παραίτησης

Κάνε την έρευνά σου

Μπορεί, τελικά, να μην φταις εσύ. Ίσως σε αυτήν τη δουλειά έχουν βαλθεί να σε στραγγίξουν κανονικά. Κάνε την έρευνά σου μέσα από τις γνωριμίες σου και το LinkedIn. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Από: gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης