Η λέξη που χρησιμοποιούν περισσότερο οι επιτυχημένοι σύμφωνα με τον Warren Buffett

Say say say, say the magic word, S.A.G.A.P.O. ή μήπως κάποια άλλη;

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Δεκεμβρίου 2021

Αν κάποιος γνωρίζει την επιτυχία, αυτός είναι αναμφίβολα ο Warren Buffett, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ως έμπειρος επιχειρηματίας έχει -και μοιράζεται- πάντα συμβουλές για όσους φιλοδοξούν να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες και να μάθουν για τις επενδύσεις.

Μερικές φορές αυτές οι συμβουλές έχουν να κάνουν με το να μάθουμε να παρατηρούμε τις εταιρείες στις οποίες θέλουμε να επενδύσουμε, να είμαστε υπομονετικοί, να μην αποδεχόμαστε περισσότερους κινδύνους από ό,τι χρειάζεται, να μην κυνηγάμε περισσότερα ρίσκα από αυτά που αντέχει η τσέπη μας τη δεδομένη στιγμή, κλπ. Ωστόσο, κάποιες άλλες σχετίζονται με περισσότερο προσωπικά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. 

Η μαγική λέξη

Σύμφωνα με τον Warren Buffett, αν έχει μάθει κάτι με τα χρόνια, είναι ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους. Ένα από αυτά, και ίσως ένα από τα πιο σημαντικά, είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι λένε όχι. "Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων και πολύ επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι λένε όχι σχεδόν σε όλα", εξήγησε ο Warren Buffett, επιβεβαιώνοντας ότι με τα "όχι" χτίζονται οι καριέρες.

Για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να μάθουμε να λέμε όχι χωρίς φόβο, αλλά πάνω από όλα πρέπει να μάθουμε να λέμε όχι σε ό,τι δεν αξίζει. Και αυτό ισχύει και για τους εργοδότες ώστε να κάνουν σωστές επιλογές και εξοικονόμηση χρόνου, αφού κάθε λεπτό της ημέρας είναι πολύτιμο για αυτούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το κλειδί για τους πραγματικά επιτυχημένους ανθρώπους είναι ότι γνωρίζουν πως χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους, για να φροντίσουν επίσης την ψυχική τους υγεία. Το να τα κάνεις όλα δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας, αλλά εξουθένωση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επαγγελματίες που έχουν περάσει με άριστα τις "εξετάσεις" τους όπως ο Warren Buffett κοιτάζουν καλά τι έχουν μπροστά τους προτού ξεστομίσουν το ναι. Γιατί αν δεν πρόκειται να συνεισφέρεις σε κάτι πραγματικά σημαντικό, καλό ή σπουδαίο, τότε είναι ένα εύκολο "όχι". Η εν λόγω τακτική έχει ξεκάθαρα εξυπηρετήσει τον Buffett, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος