Πώς ο Bill Gates διατηρείται δημιουργικός, επιτυχημένος και cool

Όλα οφείλονται σε κάποιες πολύ απλές του συνήθειες, που μπορείς να τις υιοθετήσεις κι εσύ.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 08 Δεκεμβρίου 2021

Ο Bill Gates αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς; Το ότι μπορεί να σου διδάξει πώς να γίνεις δημιουργικός, cool και επιτυχημένος, χωρίς να αλλάξεις lifestyle. Κι αυτό γιατί αρκεί να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μόνο κάποιες από τις μικρές του συνήθειες για να δεις τεράστια διαφορά. 

Κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες κάθε νύχτα

Αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, η μέρα σου έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί στραβά. Ο Gates έχει ως #1 προτεραιότητά του το να κοιμάται το λιγότερο εφτά ώρες το βράδυ, οργανώνοντας έτσι το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις του έτσι ώστε να έχει ξεκουραστεί επαρκώς πριν ξεκινήσει την επόμενη μέρα του. Μάλιστα, θεωρεί τον επαρκή ύπνο απαραίτητο για την τόνωση της δημιουργικότητας αλλά και για να μπορεί να παραμένει συγκεντρωμένος και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις.

Γυμνάσου επί καθημερινής βάσεως

Ο Gates ξεκινάει κάθε του μέρα με μία ώρα τζόκινγκ ή με περπάτημα στον διάδρομο γυμναστικής, που του χαρίζει πιο καθαρή σκέψη και συγκέντρωση όλη μέρα. Αυτή του η συνήθεια αποτελεί μία άσκηση πειθαρχίας, που την 'εξαργυρώνει' σε υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας σε άλλους τομείς.

Πώς ο Bill Gates διατηρείται δημιουργικός, επιτυχημένος και cool Getty Images
Κάποτε στην Αμερική, για την ακρίβεια τον Νοέμβριο του 1985 στην Ουάσινγκτον.

Ρίξ' το στο διάβασμα

Μετά τη γυμναστική και αφού κάνει τις διατάσεις του, ο συνιδρυτής της Microsoft αφιερώνει μία ολόκληρη ώρα στην ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στη διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων, διαβάζοντας εφημερίδες και βιβλία. Όπως έχει δηλώσει, τα βιβλία σου επιτρέπουν να δεις τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και να βρεις εναλλακτικές λύσεις σε προβλήματα, ενώ η ενημέρωση σε βοηθάει να γνωρίζεις το πώς να δράσεις και σε τι κινήσεις να προβείς για να συνεχίσει η επιχείρησή σου να ανθίζει.

> Διάβασε ακόμα: Πώς βγάζει χρήματα ο Bill Gates

Η μέθοδος των 5λεπτων

Λέγεται ότι μοιράζει τα tasks που έχει να κάνει μέσα στη μέρα σε 5λεπτα έτσι ώστε να οργανώνει πιο αποδοτικά τον χρόνο του, βάζοντας προτεραιότητες. Αν στη δική σου δουλειά αυτό δεν είναι εφαρμόσιμο, πάρε ένα ημερολόγιο και χρησιμοποίησέ το για να γνωρίζεις ποια tasks πρέπει να ολοκληρώνεις κάθε μέρα και πώς να τα οργανώνεις σωστά.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα της κλιματικής αλαγής σύμφωνα με τον Bill Gates

Πλύνε τα πιάτα 

Μετά τη δουλειά, ο Αμερικανός μεγιστάνας δημιουργεί χρόνο για να κάνει δουλειές του σπιτιού, όπως το να πλύνει τα πιάτα ή να συγυρίσει. Αυτό τον βοηθάει όχι μόνο να παραμένει ταπεινός αλλά και να ξεστρεσάρεται.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης