Τι θα ρωτούσατε έναν επιχειρηματία ο οποίος άφησε την ασφάλεια μιας μισθωτής εργασίας και αποφάσισε να τολμήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον επιχειρηματικό στίβο και πέτυχε; Έναν άνθρωπο που έχει πολλά να πει για τη διαδρομή του, τα πρώτα του βήματα, τις δυσκολίες και τα λάθη του που τον οδήγησαν στην επιτυχία...

Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανακαλύψαμε στο podcast Finding True North, όπου οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μιλούν με ειλικρίνεια στον πρώην πρόεδρο του Entrepreneur’s Organization Greece, Ανδρέα Κωνσταντίνου για τις αξίες, τις αρχές, και τις επιρροές που τους οδήγησαν στην κορυφή.

O Enterpreneurs’ Organization είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 15.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε 61 χώρες που ιδρύθηκε το 1987 και δίνει τη δυνατότητα σε κορυφαίους επιχειρηματίες να μάθουν και να αναπτυχθούν μέσα από την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερες επιτυχίες σε επιχειρηματικό και προσωπικό επίπεδο.

Σε αυτή την πρωτοποριακή σειρά podcast που δημιούργησε, οι επικεφαλής μερικών εκ των πιο επιτυχημένων ελληνικών επιχειρήσεων μοιράζονται μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες, tips και μαθήματα ζωής όχι μόνο για τη δουλειά, αλλά και για την προσωπική ζωή τους.

Ανδρέας Κωνσταντίνου, πρώην πρόεδρος του Entrepreneur’s Organization Greece

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του podcast, η Στέλλα Κάσδαγλη, μαμά δύο κοριτσιών, συγγραφέας 8 βιβλιών και συνιδρύτρια του Women on Top μιλά για το ταξίδι της και τις δυσκολίες που συνάντησε στον δρόμο της. "Όταν έφυγα από το Cosmopolitan, αυτό που με σόκαρε πιο πολύ είναι ότι ως αυτοαπασχολούμενη πια δεν έχεις να κατηγορήσεις κανέναν. Δεν έχεις να ρίξεις το φταίξιμο σε κανέναν. Δεν μπορεί να φταίει ούτε ο συνάδελφός σου, δεν μπορεί να φταίει ούτε το αφεντικό σου, ούτε ο εργοδότης, δεν μπορεί να φταίει κανένας από όλους αυτούς. Αυτό είναι μια ευθύνη που δεν είναι όλοι οι άνθρωποι διατεθειμένοι να αναλάβουν. Έχει πολλή μοναξιά πολλές φορές αν δε βρεις τη σωστή κοινότητα και το σωστό οικοσύστημα να σε υποστηρίξει, και ταυτόχρονα χρειάζεται να μπορείς να μαθαίνεις και να αλλάζεις γνώμη κάθε μέρα. Εγώ όσα πράγματα έχω μάθει τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής μου που είμαι αυτοαπασχολούμενη δεν τα είχα μάθει σε όλη την προηγούμενη" αναφέρει μεταξύ άλλων.

H συνέχεια στο TheToc.gr