Οι μισθοί που 'παίζουν' για τους εργαζόμενους στη Google

Πόσα άραγε, μπορεί να κερδίσει κάποιος δουλεύοντας για τον τεχνολογικό γίγαντα;

Γράφει: Παύλος Κρούστης 25 Σεπτεμβρίου 2023

Στα παρασκήνια της Google, όπου συγκλίνει η καινοτομία με τη φιλοδοξία, υπήρχε πάντα ένα πέπλο μυστικότητας γύρω από τις αμοιβές όσων συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ψηφιακού μας κόσμου. Πλέον όμως το πέπλο έχει αρθεί, αποκαλύπτοντας μερικά εντυπωσιακά στοιχεία που μπορεί να σε αφήσουν έκπληκτο και ταυτόχρονα να σε κάνουν να ζηλέψεις.

Η "αφρόκρεμα" του εταιρικού κόσμου

Η Google, ο πανταχού παρών τεχνολογικός τιτάνας που έχει φωλιάσει σε όλες τις οθόνες μας, φημίζεται και για τα πλούσια προνόμια και τους μισθούς που παρέχει στο εργατικό δυναμικό της, το οποίο είναι γνωστό ότι συγκαταλέγεται στην "αφρόκρεμα" του εταιρικού κόσμου.

Αλλά ποιοι ρόλοι εντός της Google διαθέτουν τις πιο υψηλές αμοιβές; Οι εταιρείες τεχνολογίας παραδοσιακά ανταμείβουν εκείνους που μοχθούν για το τεχνικό υπόβαθρο των υποδομών τους, καθώς και τους διευθυντές, τους σχεδιαστές και τους αρχιτέκτονες των λειτουργιών, που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την Google, το διακύβευμα είναι σημαντικά υψηλότερο. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Business Insider, αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες θέσεις που αποφέρουν τα μεγάλα ποσά εντός της εταιρείας.

Οι πληροφορίες για τους μισθούς αντλήθηκαν κατευθείαν εκ των έσω: ένα εσωτερικό λογιστικό φύλλο του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα που καταγράφει σχολαστικά τους ετήσιους μισθούς, ανά ρόλο. Όπως φαίνεται από αυτό, ακόμη και οι επικεφαλής μηχανικοί, οι πρωταθλητές πωλήσεων, οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές UX εισπράττουν σημαντικά ποσά. Ας το αναλύσουμε.

Οι μισθοί ανά θέση

Η μέγιστη ετήσια αποζημίωση για έναν μηχανικό λογισμικού ανέρχεται στα επιβλητικά 718.000 δολάρια. Στο ευρωπαϊκό μας νόμισμα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 56.000 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, η ανώτατη ετήσια αποζημίωση για έναν σχεδιαστή UX, τον "εγκέφαλο" πίσω από την εμπειρία του χρήστη, κυμαίνεται γύρω στα 300.000 δολάρια, που μεταφράζεται σε περίπου 23.000 ευρώ μηνιαίως.

Με λίγα λόγια, η Google αναδεικνύεται σε χρυσωρυχείο για τους καριερίστες. Συχνά, οι αποδοχές εκτοξεύονται πολύ πάνω από τα 10.000 ευρώ το μήνα. Όπως αποκαλύφθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποσά αυτά μπορούν να εκτοξευθούν ακόμη και πάνω από τα €40.000€ μηνιαίως. Μπορεί η  ψηφιακή αυτοκρατορία της Google να είναι τεράστια, όμως είναι επίσης γενναιόδωρη όσον αφορά στις αμοιβές των ταλέντων της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Ryan Reynolds τρολάρει την αγκαλιά Blake Lively - Taylor Swift

Άλλη μία φορά που ο ηθοποιός 'έδωσε πόνο'.

Είναι η Cindy Crawford πιο σέξι από ποτέ ή είναι ιδέα μας;

Δες την πρώτα ημίγυμνη στο κρεβάτι της και απαντάς μετά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Πώς θα επαναφέρεις το 'πουλί' του Twitter στο κινητό σου

Αν δεν αντέχεις με τίποτα να βλέπεις το ασπρόμαυρο "Χ" του πρώην Twitter, τσέκαρε αυτό το link.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι δεν είναι το ghosting σύμφωνα με τους ειδικούς

Όπως όλα δείχνουν, έχει και το ghosting τις προϋποθέσεις του.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η τέλεια νέα λειτουργία του YouTube που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυτό το τρικ λειτουργεί μέσω του Chrome και εξοικονομεί πολύ χρόνο.

Γραφει Παυλος Κρουστης