Οι επιχειρηματικοί κανόνες που ακολουθεί ο Jeff Bezos

Όλα όσα είπε ο Mr. Amazon σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ουάσινγκτον.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να δώσει συμβουλές προς νέους επιχειρηματίες; Ποιος άλλος από τον Jeff Bezos, ο οποίος αναρριχήθηκε στην κορυφή των πιο πλούσιων ανθρώπων της γης πριν μερικούς μήνες. Οι θεατές που βρέθηκαν σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον πριν λίγες μέρες, είχαν την τύχη να ακούσουν τους επιχειρηματικούς κανόνες που βάζει στον εαυτό του από πρώτο χέρι.

Σύμφωνα με το Axios, ο 54χρονος ιθύνων νους της Amazon, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να δώσει αρκετές χρυσές συμβουλές για επιτυχία στον κόσμο του επιχειρείν -αφού, παράλληλα, φρόντισε να ασκήσει και την απαραίτητη κριτική στην ηθική (;) του Donald Trump. "Όλες μου οι αποφάσεις στη ζωή πάρθηκαν με βάση την καρδιά, τη διαίσθηση, το τσαγανό κι όχι με ανάλυση" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Αν παίρνετε αποφάσεις βασιζόμενοι στην ανάλυση, μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε. Τυχαίνει όμως οι πιο σημαντικές αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας να βασίζονται στο ένστικτο και τη διαίσθηση" συνέχισε στον ίδιο τόνο, στο κοινό που τον παρακολουθούσε μαγεμένο στο Hilton της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Οι επιχειρηματικοί κανόνες που ακολουθεί ο Jeff Bezos

Μάλιστα, τόνισε το πόσο σημαντικός θεωρεί τον οχτάωρο καθημερινό ύπνο όσον αφορά την εργασιακή του ζωή. "Πάω για ύπνο νωρίς και σηκώνομαι νωρίς το πρωί [...] Είναι προτεραιότητά μου. Σκέφτομαι καλύτερα. Έχω περισσότερη ενέργεια. Η διάθεση μου είναι καλύτερη". Είπε ακόμη ότι οργανώνει τη μέρα του ανάλογα με το πως πιστεύει ότι θα αισθάνεται. "Συνηθίζω να βάζω τα meeting υψηλού IQ πριν το μεσημεριανό. Οτιδήποτε απαιτεί πνευματική διαύγεια και αποτελεί πρόκληση για το μυαλό, καλό είναι να πραγματοποιείται γύρω στις 10 το πρωί. Γύρω στις 5 το απόγευμα, συχνά λέω ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα με αυτό το ζήτημα, ας το αφήσουμε για το πρωινό meeting".

Ο Bezos, ιδιοκτήτης της Washington Post μεταξύ πολλών άλλων επενδύσεων, φρόντισε πριν κλείσει την ομιλία του να στηλιτεύσει την στάση του Αμερικανού Προέδρου απέναντι στα μέσα ενημέρωσης: "Είναι επικίνδυνο να δαιμονοποιείς τα media. Είναι πολύ επικίνδυνο να λες ότι είναι εχθροί του λαού" είπε σε αυστηρό τόνο, ο πιο επιτυχημένος entrepreneur της Γης αυτήν την στιγμή.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.