Όσοι πέρασαν μία βόλτα από το Athens Bar Show και την Τεχνόπολη τον περασμένο Νοέμβριο, αποκλείεται να μην το πρόσεξαν. Η Stoli Vodka αποφάσισε να αποδείξει εμπράκτως πως δεν αντιμετωπίζει τον όρο sustainability απλά σαν μία catchy λέξη, αλλά επιχειρεί να πάει το θέμα μερικά βήματα πιο μακριά, με τον ορθότερο τρόπο.

Έτσι, σύστησε στο κοινό το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα. Για τι ακριβώς μιλάμε; Πρόκειται για την επιτομή του green thinking –προφανώς και drinking– και ένα μέρος στο οποίο ο καθένας μπορεί να μυηθεί σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, που πατά όμως πάντοτε στις βασικές αρχές του μπαρ: Ένα spot για να διασκεδάσεις και να πιεις το ποτό σου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις το περιβάλλον.

Το Stoli Vodka Eco Bar σχεδιάστηκε για να είναι λειτουργικό αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, έχοντας προσαρμοσμένα πάνελ στην οροφή του. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ανακυκλωμένα, σε ποσοστό άνω του 60%, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει φτιαχτεί από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB). Η χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών δεν σταματά σε αυτό: Η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, η επιφάνεια κοπής, ακόμη και η θήκη για τις χαρτοπετσέτες είναι τέτοια.

Παράλληλα, σε αυτό χρησιμοποιούνται τοπικά –στην κυριολεξία– συστατικά, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες, στον περιβάλλοντα χώρο του. Βότανα και μυρωδικά (μέντα, λεβάντα, δεντρολίβανο) έχουν πέρα από διακοσμητικό και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται on the spot σε cocktails.

"Για τη Stoli Vodka, το sustainability δεν είναι ένα ακόμα trend, αλλά κάτι βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα του brand DNA και συνιστά βασικό πυλώνα του. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα του Stoli Eco Bar, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2021. Μια καινοτόμα ιδέα, που σε αυτή θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον των bars. Το πρώτο στο είδος του Stoli Vodka Eco Bar έρχεται για να μας μυήσει σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, κατά την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε και να διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα. Για αρχή, λοιπόν, θα λειτουργήσει σαν Mobile Bar, και σύντομα, μέσα από ένα Roadshow, θα επιδιώξουμε να διαδώσουμε τη φιλοσοφία και τη λογική του", αναφέρει σχετικά ο Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager της WS KAROULIAS SA.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.