Aπό το μέρος όπου γεννήθηκε το Bloody Mary στη Νέα Υόρκη μέχρι την αγαπημένη "τρύπα" του Ernest Hemingway στο Παρίσι, αυτά είναι τα 12 πιο θρυλικά bars ξενοδοχείων του πλανήτη.

Bemelman's Bar - The Carlyle, Νέα Υόρκη

Η επίσκεψη στο Bemelman's Bar ουσιαστικά σε βάζει στη χρονομηχανή και σε γυρίζει πίσω στις ειδυλλιακές βραδιές της Νέας Υόρκης, στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Μια εμπειρία γεμάτη πολυτέλεια, κομψότητα και δυνατά ποτά.

The American Bar - The Savoy, Λονδίνο

Σερβίρει από τον 190 αιώνα σε ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία του Λονδίνου. Το The American Bar στο Savoy είναι συνώνυμο με τα cocktail- έργα τέχνης. H θρυλική του bartender Ada Coleman δημιούργησε το Hanky-Panky, ενώ το The Savoy Bartender Book του Harry Craddock θεωρείται "Βίβλος" σχεδόν για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το χώρο του ποτού παγκοσμίως. Ο σημερινός του bartender, Eric Lorincz, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του πλανήτη.

Long Bar - Raffles, Σιγκαπούρη


Το σπίτι του Singapore Sling, που σερβιρίστηκε εδώ για πρώτη φορά το 1915 από τον Ngiam Tong Boon. Στους χώρους των δύο ορόφων του είναι έντονο το αποικιακό στοιχείο και τακτικοί θαμώνες του ήταν κατά καιρούς οι συγγραφείς Rudyard Kipling, W. Somerset Maugham και Ernest Hemingway. Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο αποτελεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς από το 1987. Fun fact: Το Long Bar σερβίρει περίπου 2.000 Singapore Slings καθημερινά.

New York Bar - Park Hyatt, Τόκιο

Εκεί όπου βρέθηκαν Bill Murray και Scarlett Johansson στο "Lost in Translation". Το bar "ατενίζει" την πολύβουη ιαπωνική πρωτεύουσα από ύψος 253 μέτρων και τον 52ο όροφο του Park Hyatt. Τα jazz lives είναι σχεδόν καθημερινά και σου κρατούν συντροφιά όσο απολαμβάνεις κάποιο από τα κορυφαία ουίσκι του κόσμου που σερβίρονται εδώ.

King Cole Bar - St. Regis, Νέα Υόρκη


Το μέρος όπου γεννήθηκε το Bloody Mary -το 1934 ως Red Snapper- το σερβίρει σε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες παραλλαγές, με φόντο την περίφημη τοιχογραφία του Maxfield Parrish. Το πιο exclusive σημείο του όμως είναι το Table 55, που μπορείς να το κλείσεις για μόλις 2.500 δολάρια μαζί με ένα μενού που περιλαμβάνει αστακό, χαβιάρι και wagyu, μαζί με σαμπάνια και σπάνια κρασιά.

Riot House Bar - Andaz West Hollywood, Λος Άντζελες

Όταν οι Led Zeppelin, οι Doors ή ακόμη και οι Rolling Stones σε επιλέγουν για τα ποτά τους, τότε σίγουρα κάτι γίνεται σωστά σε αυτό το bar. Mάλιστα, πολλά cocktails στο μενού του έχουν πάρει το όνομά τους από διάσημους θαμώνες που κατά καιρούς το έχουν επισκεφτεί.

Carousel Bar - Hotel Monteleone, Νέα Ορλεάνη

Tennessee Williams, William Faulker, Truman Capote και -φυσικά- ο Ernest Hemingway τα έχουν πιει στο 25 θέσεων bar του ξενοδοχείου Monteleone στη Νέα Ορλεάνη, στο μέρος όπου πρωτοφτιάχτηκε το Vieux Carré. Οι Williams και Hemingway μάλιστα το έχουν αναφέρει σε έργα τους.

Bar Hemingway - The Ritz, Παρίσι

Μετά την 4ετή ανακαίνιση του Ritz, τον Ιούνιο του 2016, ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά και φέρει το όνομα του πιο διάσημου θαμώνα του διαχρονικά. Ο head bartender του, Colin Field, είναι ίσως ένας από τους 5 κορυφαίους του πλανήτη.

Coq d'Or - The Drake, Σικάγο

Το δεύτερο bar του Σικάγο που έλαβε αμέσως άδεια μετά την ποτοαπαγόρευση λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 1933. Στην ξύλινη μπάρα του, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει διάσημα ποτά όπως το Executive Martini ή το Bookbinder Soup, που μεταξύ άλλων τα έχουν "τιμήσει" οι Winston Churchill, Hirohito, Βασίλισσα Elizabeth και Eleanor Roosevelt

Caribar - Caribe Hilton, Πουέρτο Ρίκο

Ενδεχομένως να μην το γνωρίζεις αλλά στο bar του San Juan φτιάχτηκε για πρώτη φορά η piña colada το 1954. Αμέσως έγινε αγαπημένο ποτό για τους stars του Hollywood που απολάμβαναν τις διακοπές τους εδώ, όπως οι John Wayne, Dean Martin, Sammy Davis Jr. και Joan Crawford.

Peacock Alley - Waldorf Astoria, Nέα Υόρκη

Από το lobby κιόλας του ξενοδοχείου, ο επισκέπτης παίρνει μια ισχυρή δόση vintage Νέας Υόρκης ενώ, στο bar του δημιουργήθηκε το Rob Roy το μακρινό 1894. Ο Cole Porter έζησε για ένα διάστημα στα δωμάτιά του ενώ ξεχωρίζει πέρα από τα ποτά του και για ένα από τα καλύτερα brunch που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Μεγάλο Μήλο.

Chateau Marmont - Chateau Marmont Hotel, Λος Άντζελες

Κρασί στο ισπανικού ύφους αίθριο, ποτά στο ζεστό σαλόνι και cocktail στο bar Marmont: Στο φημισμένο ξενοδοχείο του δυτικού Hollywood δεν μπορεί να πει κανείς πως δε βρίσκει σημεία για να πιει. Το μικρό κρυφό του bar όμως αποτελεί ένα από τα πιο hot σημεία σε ολόκληρο το LA