Για περίπου έναν αιώνα, το ζαχαροπλαστείο Τέλειον αποτελούσε ένα από τα γλυκά τοπόσημα της Κυψέλης, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Αθηναίων. Η ζωή προχωρά, οι γειτονιές αλλάζουν τα πράγματα διαφοροποιούνται. Κι έτσι το Τέλειον γίνεται Telion σε ένα κόνσεπτ που όμως σέβεται απόλυτα την ιστορία και το legacy του χώρου.
Το Telion Bar λοιπόν προετοιμαζόταν αρκετό και άνοιξε τις πόρτες του (από τις 4 Ιουνίου 2025), σαν μια προσπάθεια των Κωνσταντίνου Πολατίδη, Γιάννη Κοντογεωργάκη, Θανάση Χατζόπουλου και των συνεργατών τους.
Συστήνεται ως ένα audiophile/ listening bar και όπως αντιλαμβάνεσαι η μουσική παίζει εδώ σημαντικό ρόλο. Έτσι, από δίσκου, βινύλια και CDs (θα) ακούς εδώ κάζουαλ και 'επικοινωνιακούς' ήχους που κινούνται από τζαζ μέχρι afro και disco.
Πριν από αυτά, εντυπωσιάζεσαι από την πρωτότυπη μαρμάρινη είσοδο και την πόρτα από το παλιό ασανσέρ, ενώ γενικότερα η αίσθηση του χώρου θα σε κάνει να τον συμπαθήσεις αμέσως, με πολλά από τα αποδεικτικά του πρότερου βίου του να διατηρούνται - τέτοια είναι οι βιτρίνες, οι μπάρες και κάποια έπιπλα.
"Και τι πίνουμε εδώ Μπάμπη;" πιθανότατα αναρωτιέσαι. Για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι φροντίζει η εξαιρετικά δημιουργική και νόστιμη Πόπη Σεβαστού (που γνωρίζεις ασφαλώς από δουλειές όπως εκείνες σε Nolan και Proveleggios, μεταξύ άλλων). "Είναι listening μπαρ οπότε φροντίσαμε οι κινήσεις μας να είναι αθόρυβες, όπως άλλωστε ταιριάζει σε έναν τέτοιο χώρο. 'Η σχεδόν αθόρυβες" μου λέει η ίδια η δημιουργός. Κάτι που μεταφράζεται σε ποτά που όλα είναι stirred ή built (ναι, δεν παίζει σέικερ στην όμορφη μπάρα του Telion Bar), σε κλασικές, καλά εκτελεσμένες συνταγές.
Περισσότερα στο Αθηνόραμα