Θετικός στον κορονοϊό ο Novak Djokovic

Μετά από τουρνουά που διοργάνωσε ο ίδιος και τώρα δηλώνει μετανιωμένος.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιουνίου 2020

Ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέφυγε τελικά τον κορονοϊό, ο οποίος χτύπησε το τουρνουά "Adria Tour" που διοργάνωνε ο ίδιος, σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων. Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Ζαντάρ στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον ιό, χωρίς πάντως να εμφανίζει συμπτώματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του επιτελείου του.

Ο Τζόκοβιτς είναι ο τέταρτος παίκτης που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο τουρνουά επίδειξης, μετά τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπόρνα Τσόριτς και Βίκτορ Τροΐτσκι.

Εκτός από τους τέσσερις τενίστες που πήραν μέρος στο Adria Tour, τρία μέλη των προπονητικών ομάδων έχουν επίσης διαγνωσθεί με κορονοϊό. Πρόκειται για τον προπονητή του Ντιμιτρόφ, Κρις Γκρο, τον φυσιοθεραπευτή του Βούλγαρου τενίστα, Άλγκις Χρίστοφ, και τον γυμναστή του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίκι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του Σέρβου τενίστα δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα ενώ θετική βρέθηκε και η σύζυγός του Γέλενα. Τα τεστ των παιδιών του βρήκαν αρνητικά.

Ο Σέρβος τενίστας στη δήλωσή του εμφανίστηκε μετανιωμένος για το Adria Tour, που αποτέλεσε όπως όλα δείχνουν εστία του ιού.

Η δήλωση του Τζόκοβιτς:

"Τη στιγμή που φτάσαμε στο Βελιγράδι, κάναμε το τεστ. Το αποτέλεσμά μου ήταν θετικό, όπως και της Γέλενα, ενώ τα αποτελέσματα των παιδιών μας ήταν αρνητικά.

Όλα όσα κάναμε τον προηγούμενο μήνα, τα κάναμε με ειλικρινείς καλές προθέσεις. Το τουρνουά μας ήθελε να ενώσει τον κόσμο και να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας σε όλη την περιοχή.

Το τουρνουά σχεδιάστηκε για να βοηθήσει και να προσφέρει στους παίκτες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη να μπουν ξανά στον ανταγωνισμό ενώ τα περισσότερα τουρνουά είχαν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Όλα γεννήθηκαν μέσα από μία φιλανθρωπική ιδέα προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για όλους όσους έχουν ανάγκη και ζέστανε την καρδιά μου το γεγονός ότι υπήρξε θερμή ανταπόκριση.

Οργανώσαμε το τουρνουά την στιγμή που ο ιός ήταν σε ύφεση πιστεύοντας ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες. Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και είναι μία νέα πραγματικότητα που ακόμη μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν.

Ελπίζω ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν με τον καιρό και η ζωή θα μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Λυπάμαι για κάθε περίπτωση. Ελπίζω να μην υπάρξει καμία επιπλοκή με την υγεία κάποιου και όλα θα πάνε καλά.

Θα παραμείνω σε αυτοαπομόνωση για τις επόμενες 14 ημέρες και θα επαναλάβω το τεστ σε πέντε μέρες".

Από: thetoc.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος