The Arena: Giannis and Identity, το ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

"Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε μια χώρα λευκών". Η ιστορία του Greek the Freak στη μικρή οθόνη.

Γράφει: Esquire Editors 24 Ιουλίου 2020

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη φυλετική ταυτότητα και τον ρατσισμό, που αφηγείται τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του στην Ελλάδα, παρουσίασε το αθλητικό μέσο Bleacher Report. "Την πρώτη φορά που είδα έναν μαύρο άντρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ένα καλό αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Σοκαρίστηκα με αυτό. Άλλαξε η οπτική μου γιατί σκέφτηκα, η χώρα μου δίνει αληθινές ευκαιρίες σε έγχρωμους και γενικά σε όσους δεν κατάγονται από εδώ;" λέει ο MVP του NBA σε συνέντευξή του, ενώ παρακάτω προσθέτει: "Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών ανθρώπων και είναι δύσκολο για ανθρώπους με τον τύπο της επιδερμίδας μου. Πηγαίνεις σε γειτονιές και σε αντιμετωπίζουν αρνητικά, με ρατσισμό".

Στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε φαινόμενα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής, φωτίζει όμως και περιπτώσεις ανθρωπιάς, συστήνοντάς μας για παράδειγμα τον κύριο Γιάννη, ιδιοκτήτη ενός καφέ που κάθε πρωί έδινε ένα σάντουιτς στα παιδιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο για να μη ζαλιστούν στο σχολείο. Γιατί μια από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν και η πείνα. Ωστόσο εκείνος ο άνθρωπος για την καλόκαρδη χειρονομία του είχε αντιμετωπίσει αντιδράσεις: "Τι δίνεις στα μαυράκια;" του έλεγαν.

Η συνέχεια στο womantoc.gr.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.