Όταν στις 7 Ιουνίου του 2019, η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαζε από τα ταμεία της περίπου €140.000.000 (μαζί με τα μπόνους και τους έξτρα όρους της συμφωνίας) για να κάνει δικό της τον Eden Hazard, πίστευε -δικαιολογημένα- πως αποκτούσε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και εκείνον που θα την οδηγούσε στις επιτυχίες στην μετά-Cristiano εποχή.

Getty Images

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός προερχόταν από μία εντυπωσιακή 7ετία στην Τσέλσι και έμοιαζε έτοιμος για να κάνει τη διαφορά και στη Βασίλισσα. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

Σκιά του εαυτού του

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα πιο πρόσφατα γεγονότα. Χθες το βράδυ, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τον ημιτελικό του ισπανικού Super Copa και γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι Βάσκοι προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπαρτσελόνα ενώ οι Μαδριλένοι του Zinenide Zidane έχουν να αντιμετωπίσουν για ακόμη μία φορά τον Τύπο, που τους ασκεί υπερβολική κριτική. 

Το μεγαλύτερο κομμάτι της τελευταίας επικεντρώνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο που δεν μαγεύει ακριβώς με την απόδοσή του. Σωστά μάντεψες, στον Eden Hazard. Το νο.7 της Ρεάλ είχε ένα ακόμη κακό παιχνίδι και τελικά αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, στην ηλεκτρονική έκδοση της AS, o δημοσιογράφος Agustin Martin έγραψε σχετικά μεταξύ άλλων: "Δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα μόλις δεχόταν μία πάσα. Η αναποφασιστηκότητά του κόστισε στην ομάδα".

Ένα μάλλον κακό fit

Από την πλευρά του, ο προπονητής Zidane παραδέχεται πως ο παίκτης του αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτοπεποίθησης προς το παρόν. "Πρέπει να ανακτήσει την πίστη στον εαυτό του και να δει κάποια πράγματα διαφορετικά. Γνωρίζουμε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και τον περιμένουμε. Οι οπαδοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή μαζί του, για να δουν σύντομα την καλύτερη εκδοχή του" τόνισε ο Γάλλος τεχνικός.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Στην πραγματικότητα, ο Hazard μοιάζει να μην κολλά στο παζλ της Ρεάλ, ενώ είναι άτυχος και στο θέμα των τραυματισμών.

Getty Images

Κατά την πρώτη του σεζόν στην ισπανική πρωτεύουσα έπαιξε 22 φορές, πετυχαίνοντας 1 γκολ. Είχε πάντοτε πρόβλημα με τα κιλά του, με αποκορύφωμα τη φετινή του εμφάνιση στην αρχή της προετοιμασίας. 

"Όταν είμαι σε διακοπές, είμαι σε διακοπές. Δεν θα το κρύψω. Τρώω και πίνω και έχω παραπανίσια κιλά. Ο οργανισμός μου παίρνει εύκολα βάρος αλλά εξίσου εύκολα το χάνει. Είναι υπόθεση λίγων ημερών" είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Βέλγος σταρ κατά το παρελθόν.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα τον διαψεύδει και στα υψηλά κλιμάκια της Ρεάλ Μαδρίτης φημολογείται πως χάνεται η υπομονή μαζί του.