Στις 8 Ιανουαρίου 2021, ο Άγιαξ ανακοίνωνε την απόκτηση του διεθνή Ιβοριανού επιθετικού Sébastien Haller από την Γουέστ Χαμ έναντι €22.500.000, αποτελώντας έτσι την ακριβότερη αγορά στην ιστορία του τεράστιου ολλανδικού συλλόγου. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών και έκανε ντεμπούτο δύο ημέρες μετά, στον αγώνα εναντίον της Αϊντχόβεν.

Οι πρώτες εμφανίσεις του νέου αποκτήματος είναι μέχρι σήμερα αρκετά ελπιδοφόρες, με όλους στον Άγιαξ να ποντάρουν πάνω του για διακρίσεις. Όχι όμως στο UEFA Europa League. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της ολλανδικής ομάδας φέρονται να ξέχασαν να συμπεριλάβουν τον Haller στη λίστα με τα ονόματα των παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Europa League. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το λάθος οφείλεται αποκλειστικά στον Άγιαξ ή τους ανθρώπους της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με όλους να προσπαθούν να το διορθώσουν. Αυτό βέβαια, σύμφωνα με τα αυστηρά restrictions της UEFA μοιάζει να είναι μη αναστρέψιμο.

"Προσπαθούμε να δούμε τι πήγε λάθος. Μιλήσαμε με την ολλανδική ομοσπονδία και την UEFA. Δεν έχουμε λάβει όμως απάντηση", υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας του Άμστερνταμ, Miel Brinkhuis. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του ευελπιστούν πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αλλάξει γνώμη.