Κι αν ο Chris Paul είναι ο πραγματικός MVP του ΝΒΑ;

Ο 36χρονος σταρ οδηγεί τους Phoenix Suns στα playoffs.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Phoenix Suns ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της Δύσης στο ΝΒΑ μαζί με τους Utah Jazz, εξασφαλίζοντας μία θέση στα playoffs μετά από 11 χρόνια. Μία από τις βασικότερες αιτίες γι' αυτό, είναι ο Chris Paul. Ο μπαρουτοκαπνισμένος γκαρντ που κλείνει σήμερα τα 36 (γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1985 στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνα) ουσιαστικά συνέβαλε στη μεταμόρφωση των Ήλιων, την ίδια στιγμή που το όνομά του είναι ανάμεσα στα φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Το προφίλ

Από την πρώτη στιγμή που ο Chris Paul άφησε το Wake Forest για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ (επιλέχθηκε στο νο.4 του draft του 2005 από τους -τότε- New Orleans Hornets), αποτελεί έναν από τους καλύτερους που υπάρχουν στη θέση "1". Ένας αληθινός floor general που άφησε το στίγμα του σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίστηκε. 

> Διάβασε ακόμη: Το τρίποντο ρεκόρ του Steph Curry

Με ύψος μόλις 1,83 μ., μοιάζει πολύ ψηλότερος πάνω στο παρκέ, καθοδηγώντας οποιουσδήποτε συμπαίκτες, κάθε φορά. New Orleans Hornets (2005-11), Los Angeles Clippers (2011-17), Houston Rockets (2017-19), Oklahoma City Thunder (2019-20) και πλέον οι Phoenix Suns (από το περασμένο καλοκαίρι).

Η διαφορά στους Suns

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αντίκτυπός του στους Suns αυτή τη σεζόν τον έχει καταστήσει ως έναν από τους πιο δυνατούς υποψήφιους για το βραβείου του MVP. 
 
Οι αριθμοί συμφωνούν: 16,3 π., 8,9 ασ. και 4,6 ρ. Αλλά κυρίως, το γεγονός πως πήγε στο Φοίνιξ όταν η ομάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων τερμάτιζε 10η στην περιφέρειά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoenix Suns (@suns)

Παράλληλα με τα παραπάνω, υπάρχει και μία εντυπωσιακή αναλογία ασίστ/λαθών - μία από τις καλύτερες από όταν θεσπίστηκαν οι εν λόγω στατιστικές κατηγορίες, τη σεζόν 1977-78. Παραδόξως, ένας από τους παίκτες που είχαν αντίστοιχα νούμερα και impact στο παιχνίδι ήταν ο Steve Nash, που αγωνιζόμενος στους Suns είχε κερδίσει δύο βραβεία MVP.

> Διάβασε ακόμη: Τα στριπτιτζάδικα επηρεάζουν την απόδοση του Lou Williams στο ΝΒΑ

Αν η επίδραση ενός παίκτη στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας του ήταν το βασικότερο κριτήριο, ο Chris Paul θα είχε κερδίσει ήδη το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν. Το μπασκετικό IQ του και η αδιαμφισβήτητη κλάση του έχουν μετατρέψει μία ενθουσιώδη ομάδα σε διεκδικήτρια. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο παράσημό του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος