Τα χατ-τρικ που σημάδεψαν τα EURO

Στις 15 διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μόλις 7 παίκτες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Πόσοι παίκτες έχουν σκοράρει τρία γκολ σε ένα ματς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου; Μόλις 7 -έχουν σημειωθεί συνολικά 8 χατ τρικ- σε όλη την ιστορία των EURO, ενώ από την τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο έχουν περάσει 13 χρόνια και 3 τουρνουά.

Dieter Müller (Δυτική Γερμανία, 1976)

Ο τότε 22χρονος επιθετικός της Κολωνίας είχε μπει ως αλλαγή στον ημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στη Γιουγκοσλαβία στο 79ο λεπτό κι ενώ η ομάδα του ήταν πίσω με 2-1. Ισοφάρισε 3 λεπτά αργότερα και σημείωσε άλλα δύο τέρματα στην παράταση, οδηγώντας τους Δυτικογερμανούς στον τελικό.

Klaus Allofs  (Δυτική Γερμανία, 1980)

Ο κορυφαίος σκόρερ του EURO 1980 πέτυχε το δικό του χατ τρικ στη φάση των ομίλων με αντίπαλο την Ολλανδία. Σκόραρε και τις 3 φορές (20', 60' και 65') με το δεξί του πόδι.

Michel Platini (Γαλλία, 1984) 

Ο Michel Platini είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει δύο χατ τρικ σε μία διοργάνωση - αυτή του 1984, που ασφαλώς συνοδεύτηκε από τον θρίαμβο των Γάλλων. Και τα δύο σημειώθηκαν στη φάση των ομίλων, στις νίκες των Τρικολόρ απέναντι σε Βέλγιο (5-0) και Γιουγκοσλαβία (3-2). Υπενθυμίζουμε πως σε εκείνη τη διοργάνωση ο Platini έβαλε συνολικά 14 γκολ.

Marco Van Basten (Ολλανδία, 1988) 

Το EURO 1988 ήταν δίχως αμφιβολία η διοργάνωση του Marco Van Basten και των θαυμάσιων Ολλανδών του Rinus Michels. O χαρισματικότερος εξ' αυτών, πέρα από το αλησμόνητο γκολ απέναντι στη Σοβιετική Ένωση στον τελικό, είχε σημειώσει τρία εναντίων των Άγγλων, στη φάση των ομίλων και στη νίκη των Οράνιε με 3-1.

Sergio Conceicao (Πορτογαλία, 2000)

Στο τελευταίο ματς του Lothar Matthäus με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, τα Πάντσερ ηττήθηκαν με 3-0 από την Πορτογαλία, που έμελλε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης στη συνέχεια. Στο εν λόγω παιχνίδι, είχε λάμψει το άστρο του τότε μεσοεπιθετικού της Λάτσιο και σημερινού προπονητή της Πόρτο.

Patrick Kluivert (Ολλανδία, 2000)

Στον προημιτελικό του EURO 2000, οι συνδιοργανωτές Ολλανδοί τέθηκαν αντιμέτωποι με τους ταλαντούχους αλλά ασταθείς Γιουγκοσλάβους. Εκεί, ξεχώρισε ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς των 90s και των early 00s. Ο Patrick Kluivert εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ των Dennis Bergkamp, Edgar Davids και Boudewijn Zenden, μένοντας στην ιστορία. Οι Ολλανδοί προκρίθηκαν με το θριαμβευτικό 6-1.

David Villa (Ισπανία, 2008)

Στο Ίνσμπρουκ και στη φάση των ομίλων για το EURO 2008, η Ισπανία επικρατούσε με 4-1 της Ρωσίας για τη φάση των ομίλων. Ο David Villa πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σκοράροντας 3 φορές. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος