10 αθλητές που αξίζουν την προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο Τόκιο.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιουλίου 2021

Σε λίγες ώρες ξεκινούν και επίσημα οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, οι οποίοι περνώντας διά πυρός και σιδήρου, καταφέρνουν τελικά να γίνουν πραγματικότητα. Σε μία εποχή που τα κρούσματα, ο φόβος και ο θάνατος βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, το ολυμπιακό ιδεώδες έρχεται για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του ανθρώπου ο οποίος βγαίνει νικητής ακόμα και από δύσκολες καταστάσεις.

Χωρίς θεατές, με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα έλεγε κανείς ότι το βασικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, θα είναι η μιζέρια και η απογοήτευση, ιδίως των Ιαπώνων για τα δισεκατομμύρια που πήγαν χαμένα! Παρόλα αυτά, η ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτών που ξεκίνησαν στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ίσως πιο έντονη και εμφανής από ποτέ.

Έπρεπε να έρθει το 2021 – στα χαρτιά 2020 – για να εκτιμήσουμε περισσότερο από ποτέ τις βασικές τους αρχές: Ισότητα, ελευθερία, αυτοδιάθεση, ίσες ευκαιρίες προς όλους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία στροφή προς τον άνθρωπο ως οντότητα, στα δικαιώματα και στις ελεύθερες επιλογές του. Και αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Μπορεί για κάποια χρόνια να το "χάσαμε" αλλά ήρθε η ώρα οι σπουδαίες προσωπικότητες να επανέλθουν στον παγκόσμιο αθλητισμό και να αφήσουν το στίγμα τους μέσα από τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.

Παρακάτω, έχουμε 10 αθλητές και αθλήτριες, για τους οποίους αξίζει να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να τους δεις να αγωνίζονται, εκτός φυσικά από τους εκπροσώπους της Ελλάδας.

Simone Biles

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Είναι η προσωποποίηση της δυναμικότητας, του ταλέντου και του ήθους. Η Aμερικανίδα γυμνάστρια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχτεί στο παρελθόν από αθλητικό γιατρό, αλλά και την πάλη με τους δαίμονές της. Στις ΗΠΑ θεωρείται ίνδαλμα και παράδειγμα για τα μικρά κορίτσια ενώ η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως "η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών". Με τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του 2016, δεν ξέρουμε αν είμαστε σε θέση να την αμφισβητήσουμε.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος