Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια

Διάβημα στο Τόκιο για το ατυχές συμβάν με τον Λευτέρη Πετρούνια.

Γράφει: Esquire Editors 25 Ιουλίου 2021

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει σχετικά με την ΕΡΤ και τον λόγο που δεν μεταδόθηκε ζωντανά η μεγάλη πρόκριση που πέτυχε ο Λευτέρης Πετρούνιας, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον προκριματικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 9,033), επίδοση που τον φέρνει στην 1η θέση μετά τη διεξαγωγή του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους της ενόργανης ανδρών και του χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Διάβημα από την ΕΡΤ στο Τόκιο 

Την εμφάνισή του όμως δεν την είδαν οι Έλληνες τηλεθεατές, αφού οι Ιάπωνες σκηνοθέτες επέλεξαν να μην τη δείξουν, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση της ΕΡΤ.

"Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ", ανέφερε σε ανάρτηση στα social media η Δημόσια Τηλεόραση.

> Διάβασε ακόμα: Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλά πάντα με πράξεις

Ωστόσο, στο στόχαστρο της κριτικής μπαίνει και το κρατικό κανάλι, με πολλούς να πιστεύουν ότι έπρεπε να φροντίσει να μεταδώσει το feed, ανεξάρτητα από το τι θα έκανε το ιαπωνικό κανάλι.

Γιατί η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά τον Πετρούνια - Η απάντηση Λυκουρόπουλου

Την απάντησή του στην κριτική που ασκήθηκε στην ΕΡΤ, για τη μη μετάδοση της εμφάνισης του Λευτέρη Πετρούνια, στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έδωσε ο διευθυντής του Αθλητικού ΤμήματοςΓιώργος Λυκουρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, εξηγεί γιατί η ΕΡΤ δεν είχε καμία ευθύνη για την παράλειψη του σκηνοθέτη στο Τόκιο, ότι δεν είχε άλλο τρόπο ένα εθνικό κανάλι να πάρει feed, ενώ αναφέρει πως ζήτησε συγγνώμη από τον μάνατζερ του αθλητή για το ατυχές συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Σε ό,τι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport -κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ- η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.

Στην κριτική τέλος "γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων” η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως π.χ. στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

ΥΓ.: Εξυπακούεται ότι μολονότι η ΕΡΤ δεν είχε ευθύνη για την μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή μας, τηλεφώνησα ο ίδιος προσωπικά στον μάνατζερ του Λευτέρη Πετρούνια για να του ζητήσω συγγνώμη, να του εκφράσω τη λύπη μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη.

Γιώργος Λυκουρόπουλος Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ".

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη και στον αέρα της ΕΡΤ.

Πικραμένος ο Λευτέρης Πετρούνιας: "Κάποιοι ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν..."

Ο ίδιος ο Λευτέρης Πετρούνιας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθειά του, δηλώνοντας απογοητευμένος.

"Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο", είπε ο Ολυμπιονίκης μας.

Ένας ακόμη λόγος που ο Λευτέρης ήθελε διακαώς να μεταδοθεί η προσπάθειά του στην Ελλάδα, είναι γιατί η κόρη του έχει κλείσει τα δύο της χρόνια και αρχίζει και καταλαβαίνει αυτά που βλέπει, οπότε θα ήθελε να δει τον μπαμπά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

> Διάβασε ακόμα: Πόσο κοστίζουν σε έναν αθλητή οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Παράλληλα, μίλησε και για τον προκριματικό στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: "Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους".

Για τον τελικό ο Πετρούνιας τόνισε: "Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…".

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear