Οι Γερμανίδες γυμνάστριες λένε όχι στη σεξουαλικοποίηση των αθλητριών

Η τολμηρή κίνηση της Εθνικής Ομάδας της Γερμανίας η οποία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακών συνέχεια με ρεκόρ, ευτράπελα, συγκινήσεις και γεγονότα τα οποία παλεύουν για μία θέση στην ιστορία. Ιστορία λοιπόν έγραψαν και οι γερμανίδες γυμνάστριες, οι αθλήτριες της ενόργανης της Γερμανίας, οι οποίες βαρέθηκαν τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό και είπαν ένα βροντερό "όχι" στις χαρακτηριστικές στολές οι οποίες μέχρι πρότινος άφηναν ακάλυπτα τα πόδια τους.

Οι δηλώσεις

"Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρωθήκαμε όλες και συζητήσαμε", είπε ένα εκ των μελών της ομάδας και πιο συγκεκριμένα η Σάρα Βος, η οποία εμφανίστηκε και την άνοιξη με ολόσωμη φόρμα. "Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε", είπε η Βος.

"Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε", είπε η Βος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ολόσωμη φόρμα συνήθως προτιμάται για λόγους θρησκείας μιας και οι περισσότερες αθλήτριες προτιμούν τις γνωστές φόρμες που θυμίζουν ολόσωμο μαγιό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερες να επιλέξουν και τις ολόσωμες.

"Θέλουμε οι αθλητικές φόρμες να μπορούν να αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα όσο μεγαλώνει και αλλάζει", λένε οι Γερμανίδες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 21 μέχρι 32 ετών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στήριξαν την απόφαση των αθλητριών ανάμεσα στους οποίους και η σουπερστάρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη", είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

"Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη", είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

Για την ιστορία πάντως η γερμανική ομάδα αποκλείστηκε.

 

Από: Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος