Ο Lionel Messi θα πληρωθεί και σε κρυπτονομίσματα από την Παρί Σεν Ζερμέν

Θα λάβει μέρος της αμοιβής του σε κρυπτονόμισμα έκδοσης της ίδιας της ομάδας.

Γράφει: Esquire Editors 13 Αυγούστου 2021

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Lionel Messi θα λάβει μέρος της αμοιβής του από την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, σε κρυπτονόμισμα έκδοσης της ίδιας της ομάδας, σε ακόμη μία κίνηση υποστήριξης του νέου μέσου συναλλαγών από μια διεθνώς γνωστή προσωπικότητα.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εγκατέλειψε την Μπαρτσελόνα μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες (βρισκόταν στο σύλλογο από τις ακαδημίες), θα λάβει, σύμφωνα με την ίδια την Παρί και το πρακτορείο Reuters, τα κρυπτονομίσματα ως μέρος του "πακέτου καλωσορίσματός" του στη γαλλική ομάδα, με μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν το σύνολο του συγκεκριμένου πακέτου στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα δεν αποκάλυψε την αξία των tokens που περιλαμβάνονται στο πακέτο, ωστόσο ανέφερε ότι πρόκειται για "μεγάλο αριθμό".

Τι είναι τα fan tokens

Τα fan tokens είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος ο οποίος επιτρέπει στους κατόχους του να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με την αγαπημένη τους ομάδα σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Σε έκδοση τέτοιων κρυπτονομισμάτων έχουν προχωρήσει η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι και η ιταλική Μίλαν, ενώ το ίδιο έχει πράξει και η πρώην ομάδα του Messi, Μπαρτσελόνα.

Όπως το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα fan tokens μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγών σε ανταλλακτήρια - χρηματιστήρια. Έχουν επίσης την χαρακτηριστική για τα κρυπτονομίσματα μεταβλητότητα στην τιμή τους, οδηγώντας τις ρυθμιστικές αρχές να να εκδώσουν προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

Η συναλλακτική δραστηριότητα για τα tokens της Παρί, που διατίθενται μέσω του Socios.com, εκτινάχθηκε μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Messi στην ομάδα. Τις ημέρες πριν την ανακοίνωση της μεταγραφής, οι συναλλαγές ξεπέρασαν σε όγκο τα 1,2 δισ. δολ.

Το token της Παρί, το οποίο διαθέτει κεφαλαιοποίηση περίπου 52 εκατ. δολ., είδε την τιμή του να εκτινάσσεται κατά 130% μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, μετά τις πρώτες φήμες για τη μετεγγραφή του Messi στην ομάδα. Την Τρίτη, άγγιξε ιστορικό υψηλό, στα 60 δολ. Έκτοτε έχει υποχωρήσει περίπου στα 40 ευρώ, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Από: Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear