Carlos Alcaraz ή αλλιώς ο νέος Rafa Nadal

Το παιδί-θαύμα από την Μούρθια κάνει πράγματα και θαύματα στο US Open.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Σεπτεμβρίου 2021

Ο 18χρονος Carlos Alcaraz Garfia ζει το δικό του όνειρο στο US Open, καθώς κατάφερε μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποκλείσει και τον Peter Gojowczyk και να προκριθεί στα προημιτελικά του US Open. Πέρα από το να κερδίζει αντιπάλους και εντυπώσεις, ο 18χρονος Ισπανός τενίστας έχει βαλθεί να πείσει άπαντες και μάλιστα στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα πως του ταιριάζει απόλυτα το προσωνύμιο που του έχει δοθεί από τον Τύπο: Ο νέος Nadal.

"Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που παραμένω για δεύτερη εβδομάδα στο Grand Slam. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Αυτοί οι αγώνες έχουν μεγάλο επίπεδο δυσκολίας και σκληρότητας και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να φτάσω μέχρι εδώ. Νιώθω πως έχω παίξει καλά έως τώρα" ανέφερε ο Carlos Alcaraz μετά τη νίκη του επί του Gojowczyk το πρωί της Δευτέρας και όλοι περιμένουν να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει το νέο παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις από την Μούρθια.

Η βιογραφία

Ο γεννημένος στο χωριό El Palmar της Μούρθια, στις 5 Μαΐου 2003, Carlos Alcaraz Garfia κατάφερε με το σημερινό του επίτευγμα να γίνει ο νεότερος παίκτης που προκρίθηκε σε προημιτελικό στο US Open στην open era.

Ξεκίνησε το τένις στα 8 του και στα 16 του έκανε το ντεμπούτο του στην κύρια κατηγορία της ATP και το Rio Open (2020), νικώντας μάλιστα τον συμπατριώτη του Albert Ramos Viñolas.

Έναν χρόνο μετά και στο Australian Open έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία αθλητής που αγωνίζεται στο men’s singles, κερδίζοντας στο ντεμπούτο του τον Ολλανδό Botic van de Zandschulp, πριν αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο από τον Σουηδό Mikael Ymer. 

Πριν από αυτό είναι γίνει ο νεαρότερος νικητής σε ματς του Madrid Open, καταρρίπτοντας μάλιστα το σχετικό ρεκόρ που από το 2004 κρατά ο Rafael Nadal - ο τελευταίος τον κέρδισε στον δεύτερο γύρο, ανήμερα των 18ων γενεθλίων του.

Ο μεγαλύτερος τίτλος μέχρι τώρα στη (σύντομη) καριέρα του είναι το 2021 Open de Oeiras III, στο οποίο επίσης ήταν ο νεότερος αθλητής, μεταξύ 100 άλλων. Ακολούθησαν το Wimbledon και το Roland-Garos: Στο πρώτο έπεσε πάνω στον Daniil Medvedev και ηττήθηκε στον β' γύρο ενώ στο δεύτερο έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο όπου ηττήθηκε από τον Nikoloz Basilashvili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

Προφανώς και στο φετινό US Open πραγματοποιεί τις κορυφαίες εμφανίσεις της ζωής του και μένει να δούμε αν όντως αυτές θα είναι η αρχή μίας τεράστιας καριέρας. 

Το στυλ

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε πως με βεβαιότητα πια μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των courts τα τελευταία χρόνια. 

Αν και ο ίδιος ο Carlos Alcaraz έχει τονίσει πως δεν επιθυμεί να συγκρίνεται με κάποιον από τους κορυφαίους τενίστες της εποχής μας, οι ειδικοί του αθλήματος έχουν βγάλει την ετυμηγορία τους. 

Το στυλ του 18χρονου Ισπανού θυμίζει σε πολλούς τον Roger Federer, από την άποψη της έντασης αλλά και της επιθετικότητας που βγάζει στο γήπεδο, καθώς και της διάρκειάς του, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear