Ο Kylian Mbappé μιλά άψογα ισπανικά

Και αυτό για κάποιους αποτελεί πρόβλημα.

Πριν μερικές εβδομάδες, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπιζε την Ρεάλ Μαδρίτης στα νοκ άουτ ματς του Champions League, o Kylian Mbappé ήταν -μοιραία- το κεντρικό πρόσωπο εντός και εκτός γηπέδου. Ο 23χρονος Γάλλος επιθετικός φέρεται να έχει επιλέξει την Βασίλισσα ως επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε να δώσει ένα μάλλον απροσδόκητο twist στην υπόθεση, μιλώντας στη Movistar.

Ισπανομαθής

Τι ακριβώς έκανε ο σταρ των Παριζιάνων; Απάντησε σε ερωτήσεις σε άπταιστα ισπανικά: "Ξέρω ότι παίζω σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Θα τα δώσω όλα για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου" ανέφερε χαρακτηριστικά. Το γεγονός όμως πως το έκανε σε μία γλώσσα που δεν είναι η μητρική του αλλά ούτε τα αγγλικά, δημιούργησε πολλές απορίες και ακόμη περισσότερες φήμες. 

Ο Mbappé φρόντισε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στη Λοριάν για το γαλλικό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, το οποίο ήταν μάλιστα το πρώτο όπου βρήκαν δίχτυα και τα τρία μέλη του ΜΝΜ (Messi, Neymar, Mbappé). Και πάλι σε καστιγιάνικα, το νο.7 της ΠΣΖ τόνισε ότι "δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον" αλλά και πως "παίζω με τον Messi και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό".

Όπως και κάθε άλλος, έτσι και οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν γιατί ο Kylian Mbappé μιλά τόσο καλά και συχνά ισπανικά. Το προφανές θα ήταν όλοι να πουν πως μαθαίνει ώστε να είναι πανέτοιμος κατά τη μετάβασή του από την πρωτεύουσα της Γαλλίας σε εκείνη της Ισπανίας. Όσοι όμως έχουν παρακολουθήσει την προϊστορία του, γνωρίζουν πως εκτός από σπουδαίο ποδοσφαιριστή αποτελούσε ανέκαθεν και καλό μαθητή.

Μεγαλώνοντας στην ακαδημία της Μονακό, παρακολουθούσε από τα 15 του χρόνια μαθήματα ξένων γλωσσών. 

Είναι όμως μόνο αυτό; Το μέλλον θα δείξει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος