Πού θα δούμε τελικά το Μουντιάλ του Κατάρ;

Τι πραγματικά ισχύει για την τηλεοπτική μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ;

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιουνίου 2022

Έναρξη, προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1 ελεύθερα και χωρίς καμία συνδρομή. Ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει τουλάχιστον 32 από τους 64 αγώνες του Μουντιάλ, οι υπόλοιποι με συνδρομή στον ANT1+.

Τo Capital.gr συνομίλησε με στέλεχος του Ομίλου ANT1, το οποίο παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, τα αποκλειστικά δικαιώματα του οποίου εξασφάλισε, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο τηλεοπτικός όμιλος του Αμαρουσίου.       

"Ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες θα δουν το Μουντιάλ μόνο μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας δεν ευσταθεί", τόνισε το στέλεχος του Ομίλου ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι "όλοι οι αγώνες "φιλέτα” θα είναι ελεύθεροι".  

Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος συμπλήρωσε ότι "εάν και στο συμβόλαιο με τη FIFA υπάρχει συμβατική υποχρέωση για ελεύθερη μετάδοση 22 αγώνων, εντούτοις ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει τουλάχιστον 32".

> Διάβασε ακόμα: Miroslav Klose σήμαινε γκολ

Όπως αναφέρουν αναλυτές της τηλεοπτικής αγοράς και σχολιάζοντας τα ανωτέρω "στην Ελλάδα είναι κάτι το καινούργιο ορισμένοι αγώνες του Μουντιάλ να είναι με συνδρομή. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό έχει συντελεστεί από προηγούμενες διοργανώσεις". 

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το 22ο στην ιστορία της διοργάνωσης και φιλοξενεί 32 ομάδες.

Ξεχωρίζει ως το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή και μάλιστα, χειμώνα (Νοέμβριος – Δεκέμβριος).

Ποιους αγώνες θα δείξει ο ΑΝΤ1 και ποιους ο ΑΝΤ1+

Όπως προαναφέρθηκε, η έναρξη, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1 ελεύθερα και χωρίς καμία συνδρομή.

Επί του παρόντος, τουλάχιστον 32 αγώνες θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1, οι υπόλοιποι μέσω συνδρομής από τον ANT1+, εάν και το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.  

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Ομίλου ΑΝΤ1, το ΑΝΤ1+ είναι διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και προσφορά γνωριμίας στα 4,99 ευρώ τον μήνα για τους πρώτους τρεις μήνες ενώ, στη συνέχεια, η μηνιαία συνδρομή διαμορφώνεται στα 7,99 ευρώ. 

Οι συνδρομητές θα μπορούν να λαμβάνουν περιεχόμενο σε ποιότητα HD, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς δέσμευση, ενώ θα μπορούν να συνδεθούν στο ΑΝΤ1+ σε 5 συσκευές και να παρακολουθούν ταυτόχρονα σε 2 από αυτές.

Σχετικά με τους αγώνες, τα πρώτα παιχνίδια στη φάση των ομίλων διεξάγονται στις 12:00, στις 15:00, στις 18:00 και στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ θα γίνει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 12:00 και η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου, όπως προέκυψε από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η FIFA. Αντίστοιχα, ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ

  • Κατάρ, Ολλανδία, Σενεγάλη, Εκουαδόρ.
  • Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία.
  • Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία.
  • Γαλλία, Δανία, Τυνησία, Αυστραλία ή Περού.
  • Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία.
  • Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς.
  • Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν.
  • Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα, Γκάνα.

Από: Capital.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος