5 πράγματα που καταλάβαμε από την Εθνική Ελλάδος με Ιτούδη

Η Εθνική του Ιτούδη είναι κανονική ομάδα.

Η επίσημη πρώτη του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ολοκληρώθηκε επιτυχημένα με άνετη επικράτηση επί της Μεγάλης Βρετανίας με 93-71 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το δείγμα μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό, όμως υπήρξαν αρκετά στοιχεία που μας έκαναν να αισιοδοξούμε για το άμεσο μέλλον. 

Το γεμάτο γήπεδο

Το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα ήταν κατάμεστο για να υποδεχθεί την Εθνική Ελλάδος, χωρίς μάλιστα τον μεγάλο της σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Δημήτρης Ιτούδης γνώρισε την αποθέωση και το κοινό ευχαριστήθηκε μπάσκετ. Η επαρχία ζει για το άθλημα και η νέα Εθνική έχει την ευχέρεια να παίζει τα προκριματικά σε γεμάτα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα.

5 πράγματα που καταλάβαμε από την Εθνική Ελλάδος με ΙτούδηΑποστόλης Ντόμαλης / ΑΠΕ-ΜΠΕ

> Διάβασε ακόμη: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην πρεμιέρα του Rise στα Σεπόλια

Το κλίμα της ομάδας

Είχαμε χρόνια να δούμε μια τόσο ενωμένη Εθνική Ομάδα. Ακόμη και ο Κώστας Σλούκας που δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτήν, έδωσε το "παρών" ενώ ακούστηκε ότι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε να παρευρεθεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συνεργάζονταν υπέροχα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με highlight τη συνεργασία Dorsey και Παπαγιάννη - μάλιστα ο Ιτούδης έχει ζητήσει τη βοήθεια των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών, καθώς "καμία άποψη δεν περισσεύει". 

Ο Dorsey ως δημιουργός

Είχε χρόνια να παίξει στην Εθνική Ελλάδος, όμως φέτος, μετά τη χρονιά στον Ολυμπιακό θέλησε και αυτός να συνεισφέρει. Στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία ντύθηκε Σλούκας και έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει και όχι μόνο για τον εαυτό του. Η συνεργασία του με τον Παπαγιάννη, έδειξε ότι αποτελεί έναν ελίτ παίκτη για το φετινό Eurobasket ενώ το σουτ του θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της ομάδας. Όσο για την κόντρα με τον Λευτέρη Μποχωρίδη; Αυτή δεν φάνηκε να υπάρχει καν τώρα που οι δυο τους παίζουν με την ίδια φανέλα.

Tyler DorseyΑποστόλης Ντόμαλης / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αιφνιδιασμοί

Η Εθνική Ελλάδος ακόμα και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα. Καλή στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και δε φοβήθηκε ποτέ το τρέξιμο. Όταν ενσωματωθούν στην ομάδα ο Giannis, ο Σλούκας και ο Καλάθης καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει. Ο Ιτούδης δεν πρόκειται να τους βάλει λουρί και η Εθνική μοιάζει με ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλους τους τύπους παιχνιδιού.

Το ποσοστό στα τρίποντα

Ναι, είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο το πρόβλημα στο σουτ σε ένα Eurobasket γεμάτο καλούς σουτέρ μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στη συνέχεια. Η Εθνική Ελλάδος σκόραρε 8/30 τρίποντα και παρ' όλα αυτά πέτυχε 93 πόντους, δείγμα της καλής της άμυνας και της κυριαρχίας της κοντά στο καλάθι. Όμως δύο μήνες περίπου πριν από το Eurobasket, αυτός είναι ο Νο 1 πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Ιτούδη, που φυσικά χαμογέλασε πολύ με την παρουσία του Tyler Dorsey στην ομάδα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.