Pickleball, η νέα ασχολία του Lebron James

Το Pickleball είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στις ΗΠΑ.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 30 Σεπτεμβρίου 2022

Όσοι τον παρακολουθούν στενά τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ότι πέρα από ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, ο LeBron James είναι επίσης ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας. Κατέχει ήδη ένα σημαντικό ποσοστό σε ομάδες όπως οι Boston Red Sox, οι Pittsburgh Penguins και η Liverpool FC και από αυτήν την εβδομάδα μπαίνει επίσημα και στον χώρο του pickleball.

Μέσω της συμμετοχής του στο Fenway Sports Group, εξασφάλισε ένα κομμάτι του franchise του Major League Pickleball, ενώ δίπλα του σε αυτό το εγχείρημα θα έχει τους NBAers, Draymond Green και Kevin Love. Φυσικά ακόμα δεν είναι γνωστό το πώς θα λέγεται η ομάδα, ούτε το πού θα εδρεύει, ωστόσο φαίνεται ότι στις ΗΠΑ το έχουν πάρει σοβαρά. 

Η MLP, ο πρότυπος φορέας του pickleball στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει τα υψηλότερα χρηματικά έπαθλα ανά διοργάνωση στους παίκτες της, επεκτείνει τις ομάδες από 12 σε 16 με τους παίκτες να αγωνίζονται σε έξι τουρνουά σε ισάριθμες πόλεις των ΗΠΑ το 2023. 

Λίγα λόγια για το pickleball 

"Το pickleball είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στη χώρα, χτίζοντας κοινότητες σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο ιδρυτής της MLP, Steve Kuhn. "Αυτή η επένδυση και η πλατφόρμα που παρέχει αυτός ο όμιλος θα μας βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου μας να φτάσουμε σε 40 εκατομμύρια παίκτες του pickleball μέχρι το 2030".

"Όταν άρχισα να παίζω pickleball, συνδέθηκα αμέσως με την κοινότητα του αθλήματος και την ικανότητά του να είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και ανταγωνιστικό", δήλωσε ο επιχειρηματίας Maverick Carter, που επίσης θα επενδύσει στο άθλημα, στο CNBC σε συνέντευξή του. "Το να βλέπουμε το άθλημα να αναπτύσσεται σε κοινότητες παντού είναι πραγματικά συναρπαστικό και ανυπομονούμε να συγκεντρώσουμε την τεχνογνωσία μας για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρωταθλητισμού".

Η MLP αριθμεί ήδη ως ιδιοκτήτες τον πρώην παίκτη του NFL Drew Brees, τον συνιδιοκτήτη των Milwaukee Bucks Marc Lasry, τον πρώην τενίστα James Blake, Νο 4 στον κόσμο, και τον αστέρα του Million Dollar Listing New York Ryan Serhant. Ο τελικός του πρωταθλήματος το 2022 θα διεξαχθεί στο Οχάιο από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου με το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο (319.000 δολάρια) στην ιστορία του pickleball. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει 100.000 δολάρια.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας