Ο Coach Σπανούλης επέστρεψε στον 'τόπο του εγκλήματος'

Ο Βασίλης Σπανούλης φόρεσε το κουστούμι του και κάθισε στον πάγκο των φιλοξενούμενων του ΣΕΦ, γνωρίζοντας μια μοναδική αποθέωση.

Από τη στιγμή που βγήκε το πρόγραμμα της φετινής Basket League, τα βλέμματα έπεσαν αυθόρμητα στην 16η του Οκτώβρη. O σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού, 556 ημέρες μετά την τελευταία του εμφάνιση στα ερυθρόλευκα στο άδειο λόγω κορονοϊού ΣΕΦ, επέστρεψε κουστουμαρισμένος ως αντίπαλος. Προπονητής πλέον του Περιστερίου, ο Βασίλης Σπανούλης γύρισε στο γήπεδο που λατρεύτηκε σα Θεός και υπέστη την πρώτη ήττα της νέας του καριέρας με 101-79. Κανείς όμως από τους 8.000 θεατές που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ, δε θα θυμάται το τελικό σκορ.

Το μαγικό απόγευμα του Coach Σπανούλη στο ΣΕΦ

Όπως εξομολογήθηκε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Σπανούλης μπέρδεψε τα αποδυτήρια κατά την είσοδό του. Μετά από 11 χρόνια έπρεπε να κάνει τον κύκλο για να βρεθεί σε εκείνα των φιλοξενούμενων. Selfies, αυτόγραφα και αγκαλιές ήταν στο μενού μόλις έφτασε στο γήπεδο, ενώ κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κουστουμαρισμένος πια ο Σπανούλης, γνώρισε την αποθέωση. Είχε προηγηθεί ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον Dusan Vukcevic, βοηθούς του και επίσης πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Όταν ήρθε η ώρα του Σπανούλη ωστόσο, ολόκληρο το ΣΕΦ σηκώθηκε στο πόδι. 

Ύστερα ήρθαν τα συνθήματα. Ήταν τα ίδια με αυτά που άκουγε ως παίκτης της ομάδας. Η κάμερα έπιασε τον Σπανούλη που κατά τα άλλα είναι ρομπότ, να λυγίζει. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σηκώθηκε από τον πάγκο του, τον αγκάλιασε και του ψιθύρισε κάτι. Στο ΣΕΦ βρέθηκε για πρώτη φορά από όταν σταμάτησε την καριέρα του και ο Γιώργος Πρίντεζης- δε θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη βραδιά του φίλου του.

Ο Coach Σπανούλης επέστρεψε στον 'τόπο του εγκλήματος'Νίκος Παπαηλιού / Esquire

> Διάβασε ακόμη: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχασε ποτέ το κίνητρό του

Πριν από την έναρξη του αγώνα προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο με τους Dusan Ivkovic, Luka Doncic, Θοδωρή Παπαλουκά, Γιώργο Πρίντεζη και άλλους να μιλάνε για τον Euroleague Legend, Βασίλη Σπανούλη. Αμέσως μετά οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βράβευσαν έναν δικό τους άνθρωπο. Το ΣΕΦ σηκώθηκε και πάλι όρθιο. 

Η Ολυμπία Χοψονίδου δεν καθόταν στη συνηθισμένη της θέση, αλλά στις courtseats, παρέα με τα 6 παιδιά. Οι μικροί Σπανούληδες πανηγύριζαν τόσο στα καλάθια του Ολυμπιακού, όσο και της ομάδας του μπαμπά τους. Άλλωστε ο μεγάλος του γιος αγωνίζεται ήδη στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. "Ξέρουν και οι τοίχοι τι ομάδα είναι τα παιδιά. Είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, βλέπουν όλα τα παιχνίδια της ομάδας και ο ένας παίζει στις ακαδημίες", σχολίασε ο ίδιος μετά τον αγώνα. 

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Σπανούλης έκανε σα... Σπανούλης. Έμεινε ανεπηρέαστος από το όλο σκηνικό και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε ως το κέντρο του γηπέδου για να φωνάξει στους παίκτες του. Το Περιστέρι υπήρξε μπελάς επί ένα δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά ξέφυγε κυρίως χάρη στα μακρινά σουτ. Η άμυνα και η πίεση στα 4/4 του γηπέδου φαίνεται να είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Coach Σπανούλη και ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη εξαιτίας της. Στο τέλος του παιχνιδιού και έχοντας αποδεχθεί φυσικά την ήττα, έκανε διαχείριση. Έπαιξε με 5 Έλληνες μαζί και ξεκίνησε να σκέφτεται το επόμενο δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Kill Bill έτρεξε προς την πλευρά του Γιώργου Πρίντεζη. Τον αγκάλιασε και θυμήθηκαν τα -όχι και τόσο- παλιά. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αμέσως, όλη η ομάδα του Ολυμπιακού ακόμη και οι νέοι παίκτες της ομάδας, χαιρέτησαν τον Πρίντεζη, δείγμα του σεβασμού που υπάρχει προς τον σπουδαίο αρχηγό. Τόσο η φανέλα με το Νο7 του Βασίλη Σπανούλη, όσο και εκείνη με το Νο15 του Γιώργου Πρίντεζη πρόκειται να αποσυρθούν από το μπασκετικό τμήμα και να σηκωθούν στην οροφή του ΣΕΦ, πιθανότατα μέσα στο 2023. 

> Διάβασε ακόμη: O Γιώργος Πρίντεζης έχει μόνο φίλους

Σε άλλα νέα, αύριο Τρίτη, το Περιστέρι υποδέχεται την Τενερίφη για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ρεάλ Μαδρίτης (Τετάρτη) και Μπασκόνια (Παρασκευή) στην πρώτη διαβολοβδομάδα της Euroleague. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.