Ο Cristiano Ronaldo δεν έχει να αποδείξει τίποτα

Tο διαφορετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκίνησε η συνεργασία Cristiano Ronaldo και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο χειρότερος χρόνος της ζωής του.

Η συνέντευξη του Cristiano Ronaldo στον Piers Morgan ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλες οι ατάκες του πορτογάλου παίκτη αποτέλεσαν αφορμή για πρωτοσέλιδο, καθώς ο CR7 λίγο πριν φύγει για το Κατάρ αποφάσισε να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι όπως όταν έφυγε για τα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ούτε καν όπως το καλοκαίρι που ενσωματώθηκε σχεδόν με την έναρξη της Premier League. 

O Cristiano Ronaldo αυτήν την φορά τράβηξε κόκκινη γραμμή. Δεν άφησε περιθώρια για άλλη μια επανένωση με τους Κόκκινους Διαβόλους και φυσικά είχε τους λόγους του για αυτό. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League ζει την χειρότερη χρονιά του από όταν τον θυμόμαστε και οι αιτίες δεν είναι μόνο αγωνιστικές. Στις 18 Απριλίου ο γιος του, Angel, πέθανε πριν προλάβει να γεννηθεί βυθίζοντας στη θλίψη αυτόν, τη σύντροφό του και όλον τον πλανήτη. "Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου, μαζί με το θάνατο του πατέρα μου", είπε στον Piers Morgan.

Η Γιουνάιτεντ, η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε δεν τον στήριξε, όσο θα ήθελε. Στα 37 του ο Ronaldo έδειξε ότι δεν θέλει να πρέπει να αποδείξει ξανά και ξανά πράγματα. Την προηγούμενη σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας άλλωστε. Έμεινε στο Μάντσεστερ κι ας μην βρισκόταν στο Champions League -κυρίως επειδή δε μπόρεσε να βρει ομάδα- και ήθελε τη μεταχείριση που άξιζε η καριέρα του.

Το διαφορετικό πλαίσιο έφερε το τέλος

Η Μάντσεστερ από την άλλη ήθελε να προχωρήσει μπροστά. Πριν από δύο καλοκαίρια, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να πάρει τον Cristiano Ronaldo με ένα σχετικά μικρό ποσό, τον έκλεισε. Από τότε όμως έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Ο Ed Woodward απομακρύνθηκε οριστικά από το σύλλογο μετά το φιάσκο της European SuperLeague, o Ole Gunnar Solskjaer απολύθηκε και η λύση Rangnick έμοιαζε περισσότερο με κίνηση απόγνωσης. Ήταν δεδομένο ότι ο ερχομός του Erik ten Hag θα έφερνε αλλαγές. O Ronaldo δεν ήταν μία από αυτές, αν και πολύ θα το ήθελε ο Ολλανδός.

Με λίγα λόγια ο πορτογάλος σουπερστάρ βρήκε στην Μάντσεστερ μια τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που περίμενε. Είχε μείνει σε εκείνη του Sir Alex και πιθανότατα και στην εποχή που μπορούσε να κάνει και ο ίδιος ό,τι ήθελε σε ένα World Class Club. 

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να αποτέλεσε την τέλεια συναισθηματική επιλογή για τον Ronaldo μετά τη φυγή του από τη Γιουβέντους, ωστόσο ενάμισι χρόνο αργότερα, όλα πήγαν λάθος. Και για τις δύο μεριές. Η σημερινή κατάσταση φυσικά δεν αξίζει σε κανέναν. Ούτε στο Ronaldo αξίζει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα τελευταία του χρόνια, ούτε στην ομάδα να δέχεται από κάποιον να την ισοπεδώνει με αυτόν τον τρόπο. Και φυσικά ούτε στους φιλάθλους να παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση την αποκαθήλωση του ειδώλου τους από το Old Trafford.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά και ο CR7 καλείται να τα αφήσει πίσω του όλα αυτά. Ύστερα, θα επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφήνοντας τον χρόνο να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στο Μάντσεστερ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος