Ο Harry Kane και το ιδιαίτερο μήνυμά του υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+

Μετά την απαγόρευση της FIFA στο περιβραχιόνιο One Love για τη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+, ο Harry Kane έκανε μια μάλλον άστοχη επαναστατική επιλογή.

Γράφει: Esquire Editors 25 Νοεμβρίου 2022

Μάλλον δεν πείθει ο τρόπος που επέλεξε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Harry Kane, για να κάνει την επανάστασή του απέναντι στην απαγόρευση της FIFA για το περιβραχιόνιο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο άγγλος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα της ομάδας του με την Εθνική ομάδα του Ιράν, φορώντας στον αριστερό καρπό του ένα πανάκριβο χρυσό Rolex με διαμάντια αξίας 624.000 ευρώ στο καντράν του οποίου βλέπουμε τα χρώματα που ουράνιου τόξου που είναι το σύμβολο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η απαγόρευση της FIFA λίγο πριν την πρώτη εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας είχε χαλάσει τα σχέδια του Harry Kane, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι σκόπευε να φορέσει το επίμαχο περιβραχιόνιο One Love στον πρώτο αγώνα. Μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης, κάτι τέτοιο θα τον έφερνε αντιμέτωπο με ποινή που θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στον αποκλεισμό, κάτι που δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει.

Μάλλον δεν έπεισε

Αποφάσισε έτσι να κάνει μια ηχηρή δήλωση στήριξης με το πανάκριβο Rolex. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν δείχνουν ότι μάλλον δεν πέτυχε ακριβώς τον στόχο του αλλά περισσότερο έδειξε ότι οι σταρ του ποδοσφαίρου με τα παχυλά συμβόλαιο δύσκολα μπορούν να συνδεθούν με τα προβλήματα ανθρώπων που είναι θύματα διακρίσεων.

Ενδεικτικά είναι ορισμένα από τα σχόλια στο Twitter. Ένας χρήστης σημείωσε ότι "δεν έκανε και τίποτα στη FIFA μοστράροντας ένα ρολόι του μισού εκατομμυρίου".

Ενώ, ένας άλλος σχολίασε πιο δηκτικά: "Ο Harry Kane φόρεσε RAINBOW Rolex των 520 χιλιάδων λιρών πριν κερδίσει το Ιράν. Ουάου!!! Είναι επαναστάτης, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να φοράς ένα ρολόι του μισού εκατομμυρίου".

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, σχολίασε καυστικά: "Αυτό είναι γενναιότητα! Αν βάψει και μια από τις Λαμποργκίνι του στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα τον κάνουν άγιο".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας