Tο Ιράν απειλεί τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών του με φυλάκιση

Σύμφωνα με το CNN, οι οικογένειές των παικτών θα αντιμετώπιζαν "βασανιστήρια" εάν δεν τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο ή εάν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε πολιτική διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2022

Οι οικογένειες της ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο απειλήθηκαν με φυλάκιση και βασανιστήρια εάν οι παίκτες δεν "συνετιστούν" εν όψει του σημερινού αγώνα με τις ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN πηγή που εμπλέκεται στην ασφάλεια των αγώνων του της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Μετά την άρνηση των Ιρανών παικτών να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο στον εναρκτήριο αγώνα με την Αγγλία στις 21 Νοεμβρίου, η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι παίκτες κλήθηκαν σε συνάντηση με μέλη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Η πηγή ανέφερε ότι τους είπαν πως οι οικογένειές τους θα αντιμετώπιζαν "βασανιστήρια" εάν δεν τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο ή εάν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε πολιτική διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Μετά από αυτό, οι παίκτες τραγούδησαν τον ύμνο πριν από το δεύτερο παιχνίδι τους εναντίον της Ουαλίας την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο το Ιράν επικράτησε με 2-0.

Ρόλο μεσολαβητή ο Carlos Queiroz

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκάδες αξιωματικοί του IRGC είχαν επιστρατευτεί για να παρακολουθούν τους Ιρανούς παίκτες, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να συναναστρέφονται εκτός της ομάδας ή να συναντώνται με ξένους.

"Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ιρανών αξιωματικών ασφαλείας στο Κατάρ που συλλέγουν πληροφορίες και παρακολουθούν τους παίκτες", δήλωσε η πηγή. Ο Carlos Queiroz, ο Πορτογάλος προπονητής της εθνικής ομάδας του Ιράν, συναντήθηκε ξεχωριστά με αξιωματικούς του IRGC μετά τις απειλές τους προς τους Ιρανούς παίκτες και τις οικογένειές τους, δήλωσε η πηγή.

Η πηγή δεν ανέφερε ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της υποτιθέμενης συνομιλίας. Ο Queiroz δήλωσε ότι οι Ιρανοί παίκτες μπορούν να διαμαρτυρηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μόνο στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA.

Στους παίκτες, το ιρανικό καθεστώς είχε υποσχεθεί "δώρα και αυτοκίνητα" πριν από τον αγώνα με την Αγγλία, αλλά εν τέλει στράφηκε στις απειλές έναντι των παικτών και των οικογενειών τους μετά την άρνηση της ομάδας να τραγουδήσει τον εθνικό τους ύμνο.

"Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουαλία, το καθεστώς έστειλε εκατοντάδες "σικέ" οπαδούς, προκειμένου να δημιουργήσει μια ψευδή αίσθηση υποστήριξης και εύνοιας των φιλάθλων προς το καθεστώς της Τεχεράνης. Για το επόμενο παιχνίδι εναντίον των ΗΠΑ, το καθεστώς σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό αυτών των οπαδών σε χιλιάδες", δήλωσε η ίδια πηγή.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Ουνιόν Βερολίνου και η Μαρί-Λουίζ Έτα γράφουν ιστορία:Πρώτη γυναίκα προπονήτρια στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η Ουνιόν Βερολίνου γράφει ιστορία με τη Μαρί - Λουίζ Έτα στον πάγκο της ανδρικής ομάδας, ενώ απαντά δυναμικά σε σεξιστικά σχόλια και αντιδράσεις.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Sugar Ray Robinson: Ο θρύλος που μετέτρεψε το μποξ σε τέχνη

Ο άνθρωπος που μπήκε στο ρινγκ σαν πυγμάχος και βγήκε ως μύθος, αλλάζοντας για πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Έφυγε από τη ζωή ο Μιρτσέα Λουτσέσκου-12 μέρες μετά την τελευταία του παρουσία σε πάγκο με τη Ρουμανία

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έφυγε από τη ζωή στα 80, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα με τίτλους, επιρροή και βαθύ αποτύπωμα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Το μυθικό γκολ του Ανδρέα Γιαννιώτη στην Τουρκία-Υποψήφιο για γκολ της χρονιάς

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης σημείωσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της χρονιάς, σκοράροντας με βολέ από το τέρμα του στο ματς της Κασίμπασα, σε φάση που έγινε ήδη viral.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ταξίδι στο Dumfries: Εκεί που η Queen of South είναι βασίλισσα

Ένα φοιτητικό road-trip στο Dumfries, έφερε ένα συντάκτη στα πόδια της μεγάλης βασίλισσας του Νότου. Της Queen of the South FC.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και γι΄αυτό ρωτήστε τη Σουήδια

Η Σουηδία προκρίθηκε στο Μουντιάλ 2026 χωρίς νίκη στα προκριματικά, μέσω Nations League. Δίκαιο ή "παραθυράκι"; Η ανάλυση της πιο αμφιλεγόμενης πρόκρισης.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης