Μια φορά κι έναν καιρό, το Καμερούν άλλαξε το ποδόσφαιρο

'Ενα ντοκιμαντέρ του DAZN για το πρώτο, πραγματικό αουτσάιντερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μια εθνική ομάδα που κατάφερε να σπάσει την ισορροπία της μπάλας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Δεκεμβρίου 2022

Μπορεί σήμερα να έχουμε συνηθίσει τις ποδοσφαιρικές εκπλήξεις στα Μουντιάλ, ωστόσο τις προηγούμενες δεκαετίες τα πράγματα ήταν πολύ - πολύ διαφορετικά. Η διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις ηπείρους ήταν τεράστια και ουσιαστικά μόνο οι χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής προχωρούσαν στη μεγάλη διοργάνωση. Αυτό κάποτε το άλλαξε μια ομάδα από την Αφρική. Τα 'πράσινα λιοντάρια' του Καμερούν.

Η εξέλιξη στο σήμερα

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή χάνει από τη Σαουδική Αραβία και η Γερμανία καταρρέει απέναντι στην Ιαπωνία. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου έχει γίνει φυσιολογικό πια το να βλέπουμε παίκτες από κάθε γωνιά της γης να αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα. Καμία έκπληξη δεν είναι ικανή να μας σοκάρει όπως πριν από 30 χρόνια και για αυτό ευθύνεται η ιστορία μιας σπουδαίας ομάδας, του Καμερούν. 

Στο DAZN έφτασε λοιπόν, το Green Lions, ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Billy Dosanjh, αφιερωμένο στην εθνική ομάδα του Καμερούν στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Ήταν το πρώτο αφρικανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που συνέχισε στη διοργάνωση μετά τους ομίλους. Με επικεφαλής τον σοβιετικό προπονητή Valery Nepomnyashchy, νίκησε την Αργεντινή του Maradona, την πανίσχυρη Ρουμανία και την Κολομβία στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16".

Να πέσει το trailer:

Τα Πράσινα Λιοντάρια απέδειξαν ότι υπήρχε ποδόσφαιρο και πέρα από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Τo 'Green Lions' είναι ένα ειλικρινές, συνεκτικό, καλοσκηνοθετημένο και καλά δομημένο ντοκιμαντέρ που μας βάζει μέσα στη ζωή και το παρελθόν αυτής της ομάδας αγοριών με αρχηγό έναν εθνικό ήρωα όπως ο Roger Milla.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear