Πού χάθηκες John Terry;

Ο John Terry δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά ως προπονητής στην Premier League και σήμερα έχει ξεκινήσει μία νέα καριέρα.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Δεκεμβρίου 2022

Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια από τότε που ο John Terry έβαλε για τελευταία φορά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για λογαριασμό της Άστον Βίλα. Ο θρυλικός αμυντικός της Τσέλσι έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τους 'Μπλε' το 2017, συνέχισε μία χρονιά με τους 'Χωριάτες' και την επόμενη σεζόν 'κρέμασε τα παπούτσια του'. Τι έκανε έκτοτε; Κυρίως τα έκανε μαντάρα, ωστόσο φαίνεται πως έχει βρει πια τον τρόπο του. O John Terry κλείνει 42 χρόνια ζωής -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου του 1980- και εμείς ψαχουλεύουμε τη ζωή του μετά την μπάλα.

Ο John Terry όταν σταμάτησε από την Άστον Βίλα, συμφώνησε με την Σπαρτάκ Μόσχας, πέρασε τα ιατρικά και έπειτα για προσωπικούς λόγους επέστρεψε στην Αγγλία. Στις 10 Οκτωβρίου 2018, ο Terry διορίστηκε βοηθός προπονητή της Άστον Βίλα, υπό τον Dean Smith. Εκεί πέρασε τρία χρόνια κατά τα οποία η Βίλα εδραίωσε τη θέση της στην Premier League. Περιέγραψε τον Smith ως μεγάλη επιρροή στην προπονητική του καριέρα, άσχετα αν αυτή δεν είχε συνέχεια.

Ο νέος ρόλος του στην Τσέλσι και η συμβουλή του Dennis Wise, που του άλλαξε τη ζωή

Τον Δεκέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην Τσέλσι, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2022 σε ρόλο προπονητικού συμβούλου. Ο John Terry τότε θυμήθηκε τη στιγμή που ο πρώην αρχηγός της Τσέλσι, Dennis Wise, τον άρπαξε από το λαιμό σε μια σύρραξη στα αποδυτήρια. 

Ο καβγάς μεταξύ των δύο πυροδοτήθηκε αφού ο Terry έφτασε στην προπόνηση με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το μπόνους του Champions League που είχε λάβει από τον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου. Η ομολογουμένως παρορμητική αγορά του αμυντικού δεν άρεσε καθόλου στον Wise, ο οποίος ανέλαβε να δώσει ένα μάθημα στον νεαρό.

Μιλώντας στο podcast The Footballers Guide to Football, ο Terry θυμήθηκε την αμηχανία που ένιωσε και πως, παρά το γεγονός ότι έχασε χρήματα, μακροπρόθεσμα ήταν καλύτερα. Ο σύμβουλος προπονητών της Τσέλσι δήλωσε: "Ήταν αρχηγός του συλλόγου εκείνη την εποχή. Θυμάμαι ότι ήμουν στην πρώτη ομάδα και έπαιρνα μπόνους για το Champions League και βγήκα και αγόρασα βλακωδώς ένα αυτοκίνητο με το μπόνους που έπαιρνα."Ήμουν 19 ετών τότε. Έρχομαι με το αυτοκίνητό μου και ο Wise με έπιασε στο λαιμό στο διάδρομο μπροστά σε όλους: "Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Πήγαινε να πάρεις πίσω το αυτοκίνητο.

Έτσι με ανάγκασε να πάω και να πάρω πίσω το αυτοκίνητο και έχασα χρήματα από αυτό.  Έπειτα με πήγε παντού και με βοήθησε να βρω ένα σπίτι, να αγοράσω ένα σπίτι, που ήταν η καλύτερη συμβουλή", πρόσθεσε ο Terry. "Ντράπηκα τότε, αλλά ήταν η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να έχω. Έτσι, είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα αυτά τα μικρά κομμάτια στην πορεία, καθοδηγώντας τους νεότερους παίκτες, και πάντα όχι μόνο είχε το μάτι του στην πρώτη ομάδα, αλλά ενδιαφερόταν και για τα μικρότερα παιδιά".

Ο Terry πλέον είναι σύμβουλος προπονητών στην Τσέλσι. Ο πρώην αρχηγός λειτουργεί ως μια φιγούρα για τους επίδοξους απόφοιτους της Cobham που μπορούν να θαυμάσουν και να έχουν ως φάρο καθοδήγησης. Ηγετικές ικανότητες σίγουρα έχει -ο Wise υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στη διαμόρφωσή τους- αν και ίσως να μην είναι σε θέση να εκφράσει τις απόψεις του με τόσο έντονο τρόπο όσο ο πρώην αρχηγός του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.