Στις 7 Νοεμβρίου του 1991 ο Earvin 'Magic' Johnson σόκαρε τον πλανήτη με την πιο γνωστή ίσως συνέντευξη τύπου στην ιστορία του μπάσκετ. Ήταν η μέρα που ανακοίνωνε ότι ήταν θετικός στον ΗΙV. Τρεις μήνες σχεδόν αργότερα και ενώ η κοινή γνώμη μάθαινε όλο και περισσότερα για το AIDS, την ασθένεια που προφανώς αφορούσε τους πάντες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ο Magic Johnson σχεδίαζε το εμβληματικότερο μέχρι τότε comeback στην ιστορία του μπάσκετ. 

Ο μαγικός point forward επέστρεψε εισπράττοντας την απόλυτη αποθέωση στο 42ο All-Star Game του Ορλάντο. Την εποχή που σταμάτησε για πρώτη φορά, ο Johnson, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου, έχοντας κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους Λέικερς και έχοντας παίξει σε 11 αγώνες All-Star. Όταν δημοσιοποίησε την κατάσταση της υγείας του, το AIDS ήταν ιδιαίτερα στιγματισμένο και θεωρούνταν ασθένεια που απειλούσε μόνο την κοινότητα των ομοφυλόφιλων και τους τοξικομανείς. Η δική του εξομολόγηση ουσιαστικά διέλυσε κάθε σχετική αμφιβολία και παρεξήγηση γύρω από το εν λόγω θέμα.

Τι συνέβη και αγωνίστηκε

Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου 1991-92, οι οπαδοί ψήφισαν τον Magic, στους Δυτικούς All-Star. Πριν από τον αγώνα All-Star, ορισμένοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Malone των Γιούτα Τζαζ, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο Johnson θα αποτελούσε κίνδυνο για την υγεία των άλλων παικτών.

Ωστόσο, όταν ο Magic μπήκε στο γήπεδο του Ορλάντο σαν σήμερα, στις 9 Φεβρουαρίου 1992, οι οπαδοί του χάρισαν ένα ανεπανάληπτο standing ovation και ο αντίπαλος του Isiah Thomas τον φίλησε. Ο Johnson έπαιξε συνολικά 29 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων πέτυχε 25 πόντους, έδωσε εννέα ασίστ και βοήθησε τη Δύση να νικήσει την Ανατολή με 153-113. Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν και ο ίδιος αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Το καλοκαίρι ο Johnson αποφάσισε να παίξει και στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ήταν η Dream Team η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Στη συνέχεια, ο Johnson πραγματοποίησε μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή επιστροφή στο ΝΒΑ, παίζοντας 32 παιχνίδια για τους Λέικερς τη σεζόν 1995-96. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.