O Μίλτος Τεντόγλου ήταν αφόρητα κουλ πριν το ρεκόρ του

"Εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω".

Γράφει: Esquire Editors 17 Φεβρουαρίου 2023

Λίγες ώρες μετά από την επιστροφή στην Ελλάδα του Μίλτου Τεντόγλου, η μητέρα του μεγάλου αθλητή μίλησε για όλα όσα συνέβησαν μετά την ακύρωση του άλματος του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, λόγω των παπουτσιών που φορούσε, αλλά και τον διάλογο που είχε με τον γιο της πριν το νέο ρεκόρ που σημείωσε αμέσως μετά.

Όπως είπε η μητέρα του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο σπουδαίος αθλητής μας, "μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε. Είχε στόχους και προσπαθεί να πετύχει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μιλάμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Του έχω εμπιστοσύνη. Δεν επηρεάζεται από όλα αυτά. Εμένα το πρόβλημα μου ήταν πως νιώθει, αν τσαντίστηκε, αν στενοχωρήθηκε, αν αποδιοργανώθηκε από όλα αυτά ενόψει του απογευματινού αγώνα. Του μίλησα και μου είπε "εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω”".

Αμέσως μετά, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, επανέλαβε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου "μπορεί να κάνει τέτοιο άλμα και ξυπόλητος". Όπως είπε ο Γιώργος Πομάσκι, "ο Μίλτος είναι ικανό και ιδιαίτερο παιδί. Δεν μπορούσε να μην αντιδράσει εκείνη την στιγμή. Ουσιαστικά η Ομοσπονδία ήθελαν να αποδείξει ότι δεν έχει ελατήρια μέσα στα παπούτσια". Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο άλμα που έχει κάνει ο Μίλτος Τεντόγλου στις προπονήσεις, ο Γιώργος Πομάσκι είπε ότι ο άλτης μας έχει επιτύχει επίδοση 8,40 μέτρων.

Σε δημοπρασία τα επίμαχα παπούτσια

Την πρόθεση τους να κρατήσουν τα παπούτσια που στέρησαν στον Τεντόγλου την πρώτη κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο (σημειώθηκε στο Τορούν με 8,40 και ακυρώθηκε από την Παγκόσμιο Ομοσπονδία στίβου) και να διατεθούν σε δημοπρασία, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στα παιδιά της Τουρκίας, αποκάλυψε ο προπονητής του "χρυσού" Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.

Στην επιστροφή των δύο ανδρών στην Αθήνα, μία ημέρα μετά την επίτευξη της νέας κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023 με τα 8,41μ. που σημείωσε εχθές (15/2) ο Τεντόγλου στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, ο Πομάσκι είπε: "Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας