O Michael Jordan πέρα από το μπάσκετ, κυριαρχεί εδώ και 40 περίπου χρόνια και στην αθλητική ένδυση, καθώς με τα Air Jordan έγραψε τη δική του ιστορία. Σήμερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γράψει για μία ακόμη φορά ιστορία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο οίκος Sotheby's να σπάσει το πιο ακριβό ρεκόρ αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο με την πώληση έξι εμβληματικών ζευγαριών Air Jordan που φορούσε ο Michael Jordan κατά τη διάρκεια της κυρίαρχης καριέρας του στο NBA.

Η συλλογή "The Dynasty" δεν είναι όποια κι όποια. Πρόκειται για τα πιο σημαντικά από οποιαδήποτε άλλα αθλητικά παπούτσια του MJ που φορέθηκαν σε αγώνες. Κι αυτό γιατί είναι εκείνα που φορούσε ο Air στα νικητήρια παιχνίδια των πρωταθλημάτων που κέρδισε: Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997) και Air Jordan XIV (1998).

Η σημασία τους δε χρειάζεται πολλές εξηγήσεις, αλλά ο οίκος Sotheby's ξεχωρίζει το Air Jordan VI που εμφανίστηκε στον πρώτο τίτλο του Jordan στο ΝΒΑ με τους Chicago Bulls. Η νίκη τότε είχε έρθει με 108-101 στο Game 5 επί των Lakers στο Great Western Forum στο Inglewood της Καλιφόρνια. Ο Jordan σημείωσε 30 πόντους, 10 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Επίσης, ο Jordan δε σημείωσε ποτέ λιγότερους από 20 πόντους σε κανένα από τα τρία σερί πρωταθλήματα και αναδείχθηκε MVP των τελικών και στα έξι, επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί ακόμη από κανέναν παίκτη.

To αδιανόητο ρεκόρ που ενδέχεται να σπάσουν

Ενώ ο οίκος Sotheby's δεν έχει δημοσιεύσει εκτιμήσεις για την αξία τους πριν από τη δημοπρασία, το πιο πιθανό είναι να σπάσουν τα κοντέρ. Το 2021, τα Nike Air Ships αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φόρεσε ο Jordan το 1984, τη rookie χρονιά του, σημείωσαν το ρεκόρ για τα ακριβότερα αθλητικά παπούτσια όλων των εποχών που πωλήθηκαν σε δημοπρασία.

Ο Eric Hirsch, ειδικός στα σύγχρονα συλλεκτικά αντικείμενα του οίκου Sotheby's, δήλωσε στο Bloomberg ότι πιστεύει πως αυτή η συλλογή θα μπορούσε εύκολα να διπλασιάσει το ποσό που έθεσε το Nike Air Ships, αλλά δεν θα τον εξέπληττε αν το ποσό αυτό ήταν 10 ή 20 φορές μεγαλύτερο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.