Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο LeBron James έγινε ο μοναδικός εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος αθλητής στον πλανήτη και τότε η αθλητική κοινότητα είχε εντυπωσιαστεί από τον επιχειρηματία σταρ. Πράγματι, το κατόρθωμα του James με 20 σεζόν στη λίγκα είναι ανεπανάληπτο, ωστόσο χρειάζεται άλλη μια καριέρα για να φτάσει την "προίκα" του Michael Jordan. O GOAT των Σικάγο Μπουλς έχει περιουσία που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια και φυσικά αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από το "αντίο" του στα παρκέ, παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην ιστορία.

Το Sportico δημοσίευσε τη λίστα με τους 50 κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών, όσον αφορά τις χρηματικές τους απολαβές και ο MJ παραμένει στην κορυφή. "Από το 1984 που έγινε ντραφτ, ο Jordan έχει κερδίσει περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αν προσαρμοστούν στον πληθωρισμό, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο αθλητή στην ιστορία του αθλητισμού", γράφει το δημοσίευμα σε αντίστοιχο άρθρο. "Ο Jordan έχει εισπράξει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Nike, χωρίς να συνυπολογίζεται ο πληθωρισμός, από το πρώτο του συμβόλαιο το 1984, το οποίο διαπραγματεύτηκε ο David Folk για 500.000 δολάρια το χρόνο. Πρόκειται για το 75% των κερδών της καριέρας του MJ και η ετήσια επιταγή έχει διογκωθεί με την ανάπτυξη της μάρκας την τελευταία δεκαετία". Το Last Dance έπαιξε σημαντικό ρόλο και σε αυτό.

Το brand του GOAT έκανε τζίρο τη σεζόν 2019-20 περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος ο MJ για την προώθηση των παπουτσιών το 2019 έλαβε 130 εκατομμύρια δολάρια. Πόσα έλαβαν μαζί από τις ομάδες τους οι James, Durant, Curry, Bryant, Harden, Irving και Lilard για την ίδια χρονιά; 129 εκατομμύρια. Το brand τουJordan αν και είχε πτώση στα τέλη του 2018, το 2020, εν μέσω πανδημίας, σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 15%. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε τα μέγιστα το ντοκιμαντέρ The Last Dance, αφού το ενδιαφέρον για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών ανανεώθηκε σε όλον τον πλανήτη, βρίσκοντας φυσικά και νεότερο κοινό.

Ο Jordan εξακολουθεί επίσης να έχει διαφημιστικές συμφωνίες με τις Gatorade, Hanes, Upper Deck και 2K Sports. Πρόσθεσε όλα αυτά μαζί, συν τις δουλειές που κάνει ως Πρόεδρος των Charlotte Hornets. Όταν ο Jordan ανέλαβε ιδιοκτήτης το 2010 ο σύλλογος άξιζε 278 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα αποτιμάται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όχι κι άσχημα.

Για την ιστορία, δεύτερος στην κατάταξη παίκτης του ΝΒΑ στη λίστα Top-50 του Sportico είναι ο LeBron James, του οποίου τα κέρδη στην επαγγελματική του ζωή ανέρχονται στα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό τον τοποθετεί στην έκτη θέση όλων των εποχών. Όσον αφορά τους εν ενεργεία αθλητές, ωστόσο, ο James είναι ο πρώτος, έχοντας κερδίσει συνολικά κάτι λιγότερο από 127 εκατομμύρια δολάρια μόνο πέρυσι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.