Πόσο απέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς από ένα Grand Slam;

Είναι εφικτός ο μεγάλος στόχος του έλληνα πρωταθλητή για τη φετινή σεζόν;

Η συζήτηση για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τις δυνατότητές του στο παιχνίδι φαίνεται ότι άνοιξε ξανά μετά την πτώση δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη και τις δηλώσεις του ενόψει του Barcelona Open. Ο έλληνας πρωταθλητής δείχνει απτόητος από την πρώτη του ήττα εδώ και 3 χρόνια στο Μόντε Κάρλο και τον αποκλεισμό από τον Taylor Fritz -που μεταξύ άλλων του κόστισε και πολύτιμους πόντους στη λίστα με τους κορυφαίους τενίστες- και αισιόδοξος για τη συνέχεια στο χώμα. 

Τι δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αφού πρώτα σχολίασε την κόντρα μεταξύ Sinner και Alcaraz λέγοντας ότι "είναι δύο σπουδαίοι παίκτες που ωριμάζουν και εξελίσσονται πολύ. Παίζουν με απίστευτη ταχύτητα και το rivalry τους είναι κάτι λογικό και πολύ υγιές", ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο δικό του επίπεδο. 

"Είμαι πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam, απλά ελπίζω να συνεχίζω να προπονούμαι με τον ίδιο τρόπο και να συνεχίζω να βρίσκομαι με μεγαλύτερη συχνότητα σε αυτούς τους τελικούς. Πρέπει να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες για να τους κερδίσω. Το συγκεκριμένο είναι ένα υπέροχο τουρνουά και ελπίζω ότι με προσπάθεια και αφοσίωση μπορώ να κάνω μια μεγάλη νίκη. Το ότι υπάρχουν παίκτες σαν τον Alcaraz σ' αυτό το τουρνουά είναι πολύ καλό. Προφανώς το κάνει πιο δύσκολο, αλλά αυτό πάντα βοηθάει στο να βελτιώνομαι".

Ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του, πολλοί ήταν εκείνοι που πιστοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, άρχισαν να ειρωνεύονται, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο 24χρονος διανύει την καλύτερη, πιθανότατα, περίοδο της καριέρας του. Αν και ο τραυματισμός του στον ώμο δεν τον έχει αφήσει ακόμη να προσαρμοστεί όπως θα ήθελε στην αγαπημένη του επιφάνεια, ο Τσιτσιπάς έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και αυτό που ψάχνει, βρίσκεται στο Παρίσι σε περίπου ένα μήνα.

Η συμμετοχή του στα διπλά της Βαρκελώνης με τον έμπειρο διπλίστα Nicolas Mahut αποδεικνύει ότι ψάχνει να βρει τον ρυθμό του για τη δύσκολη συνέχεια και να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της Μαδρίτης και φυσικά του Roland Garros. Το ότι είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam είναι δεδομένο για τον κόσμο του τένις. Εκ των πραγμάτων ήταν φιναλίστ στο Australian Open και ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές του Roland Garros και τελευταία φαίνεται πιο ισχυρός πνευματικά από κάθε άλλη χρονιά. Βασικά έχει πρόγραμμα, ξεκάθαρο πλάνο και στόχους, και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να του βγει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος