Ο Παναθηναϊκός παίρνει το χειροκρότημα, η ΑΕΚ τον τίτλο

Οι Πράσινοι πάλεψαν μέχρι τέλους και αξίζουν τα εύσημα.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και βγήκε εκτός κούρσας για τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο τόσο πολύ πίστεψε φέτος. Η ομάδα του Jovanovic δεν είχε δημιουργηθεί για να φτάσει ως εδώ και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να απέχει μία ανάσα από τον τίτλο, λέει πολλά. Η ΑΕΚ απέχει έναν βαθμό από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, φτάνοντας σε αυτόν με τον τρόπο του Almeyda. 

Η απίθανη πορεία του Παναθηναϊκού

Το Τριφύλλι, ήδη από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν είχε δείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος, αλλά μάλλον κανείς δε μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της σεζόν ότι θα ήταν μάχιμος ως το τέλος της διαδρομής. Ξεκίνησε με το απόλυτο 10/10 και σιγά-σιγά έβαλε στο κλίμα τους οπαδούς του, ενώ όσες φορές έκανε "κοιλιά" μέσα στη σεζόν, πάντα έβρισκε τη λύση. Πιθανότατα να το έκανε ξανά τώρα, αλλά ο χρόνος στέρεψε. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός -που για κάποιους ήταν απλά τυχερός, άσχετα αν έχασε τον καλύτερο του παίκτη με ρήξη χιαστού- ταλαιπωρήθηκε με πολλά κρούσματα κορονοϊού και αυτό που κέρδισε από την Ομοσπονδία ήταν... μία μέρα αναβολής. Το φετινό πρωτάθλημα έγινε αρκετές φορές σημείο αναφοράς στο εξωτερικό. Το πρωτάθλημα των ξένων διαιτητών -που σταμάτησαν ξαφνικά να έρχονται-, των χαμηλότερων δοκαριών, των μεθυσμένων διαιτητών, των ανακοινώσεων και όλων όσων μας ντρόπιασαν ξανά εκτός συνόρων. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στο καθαρά αγωνιστικό θέμα μπόρεσαν να παραδώσουν ένα θέαμα που δεν είχε καμία σχέση με όσα συνέβησαν εκτός. Όμως μόνο ένας μπορούσε να βγει πρωταθλητής. 

Το βάθος της ΑΕΚ της χάρισε τον τίτλο

Η ΑΕΚ του Mathias Almeyda παρουσίασε από νωρίς στη σεζόν ένα σύνολο που απέδωσε κατά κοινή ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο και έμοιαζε κάθε φορά να ψάχνει την ευκαιρία της για να το επιβεβαιώσει. Το έκανε μερικές στροφές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, τιμωρήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Opap Arena και μέχρι χθες περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία της. Ο Zuber που είναι ο βέβαιος MVP των Playoffs, έμενε εκτός ενδεκάδας για μεγάλο διάστημα μέσα στη χρονιά. Ουσιαστικά κέρδισε τη θέση του, όταν τραυματίστηκε ο Araujo. Κόντρα στον Άρη, στη νίκη της ομάδας του με 1-2 αποτέλεσε μόνιμη αιχμή του δόρατος και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη.

Ο Μάνταλος κατέληξε να είναι ένας από τους καλύτερους closer του πρωταθλήματος, με σημαντική συνεισφορά στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ του Almeyda, έδειξε έστω και την ύστατη ώρα, για ποιο λόγο φέτος είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια μένει μόνο να επισφραγιστεί ο τίτλος και να το γιορτάσει με τους οπαδούς της, στο νέο της γήπεδο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος