Ο θρύλος του Marcelo δεν έχει ημερομηνία λήξης

Οι 200 παρά 1 μέρες στην Ελλάδα δε θα χαλάσουν την σπουδαία κληρονομιά του Marcelo που σήμερα έχει τα γενέθλιά του.

O Marcelo Vieira γεννήθηκε μία μέρα σαν κι αυτή, πριν από ακριβώς 35 χρόνια σε μία φτωχογειτονιά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η πορεία του εξελίχθηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς αναλογιζόμενος τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε. Εμείς τον γνωρίσαμε καλύτερα στις 200 παρά 1 μέρες που πέρασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Marcelo, ο κατά γενική ομολογία καλύτερος αριστερός μπακ του 21ου αιώνα, έγραψε ιστορία στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής της μίας εκ των πιο επιτυχημένων ομάδων στα χρονικά του ποδοσφαίρου και αυτό λέει πολλά. 

Το δύσκολο ξεκίνημα

Ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο futsal, μέχρι να τον αναλάβει η Φλουμινένσε στα 13 του. Η μητέρα του ήταν δασκάλα και ο πατέρας του πυροσβέστης και για μερικά χρόνια δεν είχαν καν τα χρήματα για τα εισιτήρια του λεωφορείου που θα τον έστελνε στην προπόνηση. Ήταν ο παππούς του που τον έπεισε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο για να ξεκινήσει δουλειά. Μάλλον του χρωστάει πολλά και δείχνει να το γνωρίζει. Κάθε γκολ στην μετέπειτα καριέρα του θα τον το αφιέρωνε στον παππού και στη γυναίκα του. 

Η μυθική καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Έμεινε στη Φλου για περίπου 6 χρόνια και από τα 16 ξεκίνησε να βγάζει τα πρώτα του λεφτά από το ποδόσφαιρο. Στα 19, αμούστακος ακόμα, βρέθηκε από το πουθενά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί τον πλάσαραν σαν τον νέο Roberto Carlos, όμως ελάχιστοι πίστεψαν ότι θα γίνει καλύτερός του. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 2008 παντρεύτηκε το άλλο του μισό, τη βραζιλιάνα Clarice Alves με την οποία είχαν ήδη πολυετή σχέση. Στα 20 είχε ήδη αποκτήσει παιδί. Ναι, αυτόν που σήμερα έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης και εμφανίστηκε μαζί του στη φημισμένη παρουσίασή του στο Γ. Καραϊσκάκης. 

Διαβάστε Επίσης

O Marcelo από την πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη ξεκίνησε τη συλλογή τίτλων και από τη δεύτερή, έγινε βασικός. 15 χρόνια αργότερα μέτρησε μια χούφτα από Champions League, 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Copa Del Rey, 5 Super Cup Ισπανίας, 3 ευρωπαϊκά Super Cup και 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Σύνολο: 25 τίτλοι. Ο τρομακτικός αυτός αριθμός τον κατέστησε ως τον άνθρωπο με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεπερνώντας τον μύθο Paco Gento. 

Ο Marcelo του Ολυμπιακού

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Ολυμπιακός εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε τον σπουδαίο αριστερό μπακ και οι φίλοι της ομάδας έγιναν είδηση όταν γέμισαν το Γ. Καραϊσκάκης για την παρουσίασή του. Το αποτέλεσμα δεν τους αντάμειψε, αφού ο Marcelo δε μπόρεσε ποτέ να μπει σε αγωνιστικό κλίμα και 199 μέρες αργότερα αποτέλεσε παρελθόν.

Πρόλαβε να πετύχει τρία γκολ, όλα κόντρα στον Ατρόμητο και ύστερα αποχώρησε. 

Η επιστροφή στις ρίζες

Μία εβδομάδα αργότερα, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, αποφάσισε να γυρίσει στη Βραζιλία, για να κλείσει (;) την καριέρα του, εκεί από όπου ξεκίνησε. Στη Φλουμινένσε.

Σήμερα ο Marcelo γιορτάζει τα 35 του χρόνια, όντας ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής του πιο επιτυχημένου ποδοσφαιρικού κλαμπ στον κόσμο και αυτή η κληρονομιά, θα υπάρχει για πάντα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.