Ο Pep Guardiola στην τελευταία πίστα του ποδοσφαίρου

Η χρονιά της απόλυτης δικαίωσης έφτασε και πλέον του απομένει ένα βήμα, για να τερματίσει το κοντέρ.

Πριν από μία εβδομάδα κατέκτησε το ιστορικό FA Cup με νίκη κόντρα στην συντοπίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να κάνει δύο τους τίτλους της μέσα στη σεζόν. Είχε προηγηθεί η άνετη εν τέλει κατάκτηση της Premier League και πλέον απομένει ο τελευταίος στόχος. Η Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guardiola απέχει 90 λεπτά από το τρεμπλ, καθώς απόψε στις 22:00 αντιμετωπίζει την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League. 

Ο Pep Guardiola στην τελευταία πίστα του ποδοσφαίρου

Το δεύτερο ευρωπαϊκό τρεμπλ στο Νησί

Αν τα καταφέρει η ομάδα του Guardiola, θα γράψει ιστορία, καθώς αυτό θα είναι το δεύτερο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League) στην ιστορία της Premier League και το πρώτο από το 1999 και τη μυθική ανατροπή της Γιουνάιτεντ του Sir Alex Ferguson. Για τον Pep Guardiola αυτή είναι μια γνώριμη κατάσταση, καθώς είχε πετύχει αντίστοιχο επίτευγμα και με την Μπαρτσελόνα το 2009. Φυσικά αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος που το κατορθώνει με δύο διαφορετικές ομάδες. 

Διαβάστε Επίσης

Το 2019 κόντρα στην Τσέλσι, οι Πολίτες είχαν φτάσει πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο, αλλά έφτασαν "σκασμένοι" στον τελικό και ο Thomas Tuchel τους έδεσε κόμπο. Φέτος, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Σίτι έπαιζε μέχρι και πριν από μία εβδομάδα στα κόκκινα, ενώ τον τελευταίο μήνα μπόρεσε να κάνει ορθολογική διαχείριση δυνάμεων, ούτως ώστε να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι ενόψει τελικού. Στη διαδρομή της για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης απέκλεισε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης) και πλέον ούσα του απόλυτο φαβορί, θέλει να γράψει ιστορία. 

Ο ίδιος πάντως ο Pep Guardiola έχει κολλήσει από το 2012 στις 2 κατακτήσεις Champions League και γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο φετινός τίτλος, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. 

Σε δηλώσεις του στους Times αμέσως μετά την κατάκτηση της Premier League, φρόντισε να το κάνει κατανοητό σε όλους. "Εχουμε μια πολύ καλή ομάδα αλλά συμφωνώ με τον Τύπο και με όσους λένε ότι θα πρέπει να κερδίσεις το Ευρωπαϊκό Κύπελλο για να θεωρηθείς μίας από τις μεγάλες ομάδες. Αυτές οι ομάδες έχουν κερδίσει την Ευρώπη όχι μία αλλά πολλές φορές. Η χαρά του να τα καταφέρνεις στον τελικό είναι τόσο δυνατή που σου φαίνεται σωστό να πηγαίνεις εκεί ξανά και ξανά. Αν θέλουμε να θεωρούμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες θα πρέπει να κερδίσουμε το Champions League. Η γνώμη μου για την ομάδα δεν αλλάζει αλλά για να μείνεις στην ιστορία, για να πάρεις πραγματικά θέση εκεί, θα πρέπει να τα καταφέρεις. Κερδίσαμε το Πρωτάθλημα τέσσερις φορές και νιώθαμε ότι θέλαμε κι άλλο. Για να σταματήσουμε; Και γιατί να σρταματήσουμε έχοντας αποκλειστεί στους ημιτελικούς την προηγούμενη σεζόν, γιατί να μην προσπαθήσουμε ξανά για να το κερδίσουμε; Οι καλύτερες ομάδες είναι πάντα πεινασμένες. Θέλουν κι άλλα κι άλλα…”.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr