Κι αν ο Silvio Berlusconi είχε περάσει από την Ίντερ και όχι από τη Μίλαν;

Κι όμως το 1982 έπειτα από συνομιλία από έναν μάντη, ο Καβαλιέρε έφτασε κοντά στο να αγοράσει την Ίντερ.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 37 χρόνια από την ημέρα που ο Silvio Berlusconi κατέφθασε με ελικόπτερο στην Civic Arena του Μιλάνο ως ο σωτήρας της Μίλαν. Ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας, Franco Baresi τον υποδέχθηκε όπως ακριβώς και οι υπόλοιπος κόσμος. Με καχυποψία. "Πήρε τη Μίλαν για πάθος, αλλά είναι φυσιολογικό ότι κάθε νίκη έφερνε μια επιπλέον ψήφο", είχε πει. Ως πρόεδρος της Μίλαν και μεγιστάνας των ΜΜΕ ο Berlusconi τότε θα ξεκινούσε την πορεία του προς τον πρωθυπουργικό θώκο και η Μίλαν αντιπροσώπευε μια δυνητική δεξαμενή 7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Ήταν βέβαια αθεράπευτα ρομαντικός. Ο Berlusconi είναι ο άνθρωπος που απέλυσε τον Alberto Zaccheroni σε ζωντανή μετάδοση, ο άνθρωπος που έκανε καντάδα στον Ruud Gullit με τη μελωδία του La Vie en Rose σε ένα ξενοδοχείο, ο άνθρωπος που προκάλεσε τη Γιουβέντους του Agnelli. 

Διαβάστε Επίσης

Η "βασιλεία" του διήρκεσε 31 χρόνια, από τις 24 Μαρτίου 1986 έως τις 13 Απριλίου 2017, και περιελάμβανε 29 τρόπαια: Οκτώ Scudetti, ένα Coppa και επτά Σούπερ Καπ Ιταλίας, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πέντε Σούπερ Καπ UEFA και φυσικά πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών. Ενδιάμεσα, συνέστησε και ηγήθηκε 4 κυβερνήσεων, από το 1994 έως το 2011.

Η "γρουσούζικη Μίλαν" παραλίγο να αλλάξει την ιστορία

Πολύ πριν από όλα αυτά όμως, το καλοκαίρι του 1982 όταν ο Berlusconi ετοίμαζε την μεγάλη του κίνηση, είχε συμβουλευτεί έναν μάντη, ο οποίος του ανέφερε ότι η Μίλαν δεν θα ήταν καλότυχη και τότε ο Καβαλιέρε ξεκίνησε τις διαδικασίες για να αγοράσει την αιώνια αντίπαλο, Ίντερ. Υπήρξε μάλιστα μια διαπραγμάτευση με τον επιχειρηματία Ivanoe Fraizzoli, διάδοχο του Angelo Moratti στην προεδρία της Ίντερ, αλλά εκείνος αποφάσισε να μην πουλήσει. Αν ακολουθούσε τη συμβουλή του μάντη, ένας θεός μόνο ξέρει αν η πορεία της Μίλαν, και της ιταλικής πολιτικής σκηνής θα είχαν αυτήν την εξέλιξη...
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το έβδομο θαύμα του Λευτέρη Πετρούνια

Ο "άρχοντας των κρίκων" στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος