Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε το Guadalajara Open στο Μεξικό

Ανέβηκε στην 9η θέση της κατάταξης και έγινε πλουσιότερη κατά 426.000 ευρώ.

Γράφει: Esquire Editors 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ της Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Γκουανταλαχάρα.

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μια ώρα και 43 λεπτά για να πάρει τα δυο σετ με 7-5 και 6-3. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας της χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ στη διοργάνωση.

Επίσης, έγινε η πρώτη τενίστρια που καταφέρνει να πάρει μια διοργάνωση σκληρής επιφάνειας χωρίς απώλειες, μετά την Ίγκα Σβιόντεκ το 2022 στο Μαϊάμι.

Παράλληλα, η Σάκκαρη κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που είχε σε τελικούς, καθώς αυτή ήταν η πρώτη της νίκη, μετά από έξι ήττες. Ο προηγούμενος και μοναδικός της τίτλος ήταν πριν 4,5 χρόνια στο Ραμπάτ. Πριν από τον συγκεκριμένο τίτλο είχε προηγηθεί και ο χαμένος τελικός στο Σαν Χοσέ.

Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκονταν στη 16η θέση και πλέον, μετά τους 900 βαθμούς που πήρε στη Γκουανταλαχάρα ανέβηκε στη ένατη θέση. Η άνοδος επτά θέσεων της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την είσοδό της στην πρώτη οκτάδα της λίστας και να πάρει το εισιτήριο για τα WTA Finals.

Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε το Guadalajara Open στο Μεξικό

Η διαφορά της με την όγδοη, Ονς Ζεμπέρ είναι στους 308 βαθμούς και έχει μπροστά της τρία τουρνουά σε Τόκιο, Πεκίνο και Ζενγκζού, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά

Παράλληλα, η 28χρονη αθλήτρια θα βάλει στα ταμεία της, μετά την κατάκτηση του μεξικανικού τουρνουά 454 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή 426 χιλιάδες ευρώ. Πριν το συγκεκριμένο τουρνουά είχε συγκεντρώσει τη φετινή σεζόν 1,65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά στην καριέρα της έχει βάλει στους λογαριασμούς της 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί των έξι χαμένων τελικών, που είχε στις προηγούμενες συμμετοχές της.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε κατακτήσει τον πρώτο και μοναδικό της τίτλο στο Ραμπάτ το 2019 και από τότε είχε μόνο ήττες στους έξι τελικούς που είχε πάρει μέρος. Συνολικά στην καριέρα της έχει δυο νίκες σε εννέα τελικούς.

Αναλυτικά:

Σαν Χοσέ 2018 (Premier, hard): Μπουζαρνέσκου-Σάκκαρη 6-1, 6-0.

Ραμπάτ 2019 (International, χώμα): Σάκκαρη-Κόντα 2-6, 6-4, 6-1.

Οστράβα 2021 (WTA 500, indoor hard): Κονταβέιτ-Σάκκαρη 6-2, 7-5.

Αγία Πετρούπολη 2022 (WTA 500, indoor hard): Κονταβέιτ-Σάκκαρη 5-7, 7-6(4), 7-5.

Indian Wells 2022 (WTA 1000, hard): Σβιόντεκ-Σάκκαρη 6-4, 6-1.

Πάρμα 2022 (WTA 250, χώμα): Μαγιάρ-Σάκκαρη 7-5, 6-3.

Γουαδαλαχάρα 2022 (WTA 1000, hard): Πεγκούλα-Σάκκαρη 6-2, 6-3.

Oυάσινγκτον 2023 (WTA 500, hard): Γκοφ-Σάκκαρη 6-2, 6-3.

Γουαδαλαχάρα 2023 (WTA 1000, hard): Σάκκαρη-Ντόλεχαϊντ 7-5, 6-3.

Σάκκαρη: "Βούλωσα στόματα"

Η Μαρία Σάκκαρη ξέσπασε σε κλάματα, με το τέλος της αναμέτρησης, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στους επικριτές της, μετά την κατάκτηση του Guadalajara Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια δήλωσε πως έδωσε απαντήσεις, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολο για εκείνη να διαχειριστεί την κριτική που δεχόταν, ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στο Top 10. Επίσης, η Σάκκαρη τόνισε πως δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για ακόμα περισσότερους τίτλους, μετά την κατάκτηση του δεύτερου της καριέρας της.

Αρχικά, η Σάκκαρη δήλωσε: "Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10. Όλοι έλεγαν "είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δε θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα".

Μαρία Σάκκαρη

Στη συνέχεια, η Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: "Ήταν δύσκολο, δεν θα το αρνηθώ. Δε θα αρχίσω να λέω πόσο δύσκολο ήταν τους τελευταίους μήνες, έχω μιλήσει αρκετά. Αποτελεί παρελθόν. Είναι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο court ξανά. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου αυτή την εβδομάδα και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Είμαι χαρούμενη που βρήκα τον δρόμο αυτή την εβδομάδα και που συνέβη στη Γουαδαλαχάρα".

Επίσης, η 28χρονη τενίστρια θυμήθηκε τον περσινό χαμένο τελικό από την Τζέσικα Πεγκούλα και δήλωσε σχετικά με το αν τη βοήθησε: "Δεν νομίζω. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή σεζόν. Έχουν περάσει 12 μήνες, είναι παρελθόν. Έχει να κάνει με το πώς έπαιξα αυτή την εβδομάδα, πώς ήμουν πνευματικά. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Δε σκεφτόμουν την περσινή χρονιά, ούτε επηρέασε το παιχνίδι μου. Απλά ένιωθα ότι σήμερα ήμουν έτοιμη να το κάνω και το έκανα"

Στη συνέχεια, η Σάκκαρη έκανε λόγο για την καλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας της: "Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα, διότι δεν είχα χρόνο να συνειδητοποιήσω και απλά να χαλαρώσω και να το απολαύσω. Σίγουρα αύριο και μεθαύριο θα είναι δύο πολύ χαρούμενες μέρες. Είμαι ευγνώμων που έγινε εδώ. Το έχω πει πολλές φορές αυτή την εβδομάδα ότι απολαμβάνω τον χρόνο μου εδώ. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, ήταν εκπληκτικό".

Επιπλέον, η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε για το τι δυσκολεύει περισσότερο τις αντιπάλους της: "Το μαχητικό μου πνεύμα, το γεγονός ότι δεν τα παρατάω τις περισσότερες φορές, το σταθερό παιχνίδι μου. Είμαι αθλητική και είναι δύσκολο να με διαπεράσεις".

Τέλος, τόνισε σχετικά με το αν το Μεξικό φέρνει γούρι στους Έλληνες, καθώς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το Λος Κάμπος: "Μάλλον. Νιώθω ότι εγώ προσωπικά παίζω πάντα καλά εδώ. Έχω ξαναπεί ότι το μέρος ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Είμαι χαρούμενη που δύο Έλληνες κέρδισαν τουρνουά φέτος στο Μεξικό".

Από: thetoc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.